Bogdanović: Situacija po pitanju požara na Cetinju pod kontrolom

"Svi ljudski i materijalni resursi angažovani su kako bi se na najefikasniji način u ovom trenutku lokalizovali i ugasili požari na teritoriji Prijestonice", naveo je Bogdanović, saopšteno je iz njegovog kabineta
8 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 31.08.2017. 18:44h

Na Cetinju je večeras situacija po pitanju požara pod kontrolom, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović.

"Situacija na teritoriji Prijestonice je, i pored velikog broja požara, večeras pod kontrolom, zahvaljujući zajedničkim akcijama Službe zaštite i spašavanja Prijestonice, Direktorata za vanredne situacije i mreže crnogorskih službi zaštite", rekao je Bogdanović nakon večerašnjeg obilaska požarišta sa direktorom Direktorata Mirsadom Mulićem, direktorom Nacionalnih parkova (NP) Crne Gore Elvirom Klicom i komandirom Vatrogasne jedinice Predragom Moštrokolom.

On je saopštio da su sve vatrogasne ekipe cetinjske Službe zaštite danonoćno na terenu i da daju sve od sebe da se požari lokalizuju.

"Svi ljudski i materijalni resursi angažovani su kako bi se na najefikasniji način u ovom trenutku lokalizovali i ugasili požari na teritoriji Prijestonice", naveo je Bogdanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je kazao da je najkritičnije bilo u mjestima Boguti na Ljubotinju i Uba u Ćeklićima gdje su direktno bile ugrožene kuće.

„Ali su zajedničkim dejstvom naših vatrogasaca i ekipa iz Danilovgrada, Podgorice, Kotora i Petnjice sve kuće odbranjene«, dodao je Bogdanović.

Kritično je, prema njegovim riječima, i dalje na teritoriji Lovćena gdje gori na više lokacija.

Kako je kazao, vatrogasci su branili kuće na Prekornici, a izbio je novi požar i kod Dobrske ploče.

Danas je, kako je naveo Bogdanović, na teritoriji Lovćena gorelo na Velikom Bosturu, Kruševici, Presjeci i Majstorima, ali su ekipe Službe zaštite te požare lokalizovale.

On je rekao da se požar danas širio i iz pravca Budve prema Lovćenu.

Bogdanović se zahvalio svima koji učestvuju u gašenju.

On je ponovo istakao hrabrost i požrtvovanje pripadnika Službe zaštite Prijestonice, a zahvalio se i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Vojske Crne Gore, ekipama iz susjednih gradova i svim državnim organima koji, kako je naglasio, u ovim teškim trenucima pružaju svestranu pomoć Prijestonici, kako bi se suzbili požari koji bukte već dva mjeseca.

Bogdanović je kazao da je evidentno da su svi požari podmetnuti, jer se radi o novim lokacijama.

On je naglasio da će tokom sjutrašnjeg dana, ukoliko dozvole vremenski uslovi i bude bolja vidljivost, na teritoriji Prijestonice dejstvovati vazduhoplovi MUP-a Crne Gore.

U gašenju požara cetinjskim vatrogascima, pored pripadnika MUP-a i Vojske Crne Gore, pomažu i kolege iz susjednih gradova, mještani, kao i članovi Službe zaštite NP Lovćen.

Bonus video: