Pokrenuta peticiju za ukidanje deponije Lovanja

"Ovim putem pozivamo sve svjesne građane, da nam pomognu u borbi da obezbijedimo život dostojan čovjeka i jedno od osnovnih prava: pravo na zdrav i normalan život"
223 pregleda 0 komentar(a)
Paljenje guma, Lovanja, Tivat, Foto: Siniša Luković
Paljenje guma, Lovanja, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.09.2017. 08:56h

Poslije brojnih nemilih dešavanja na nekadašnjem smetlištu opština Tivat i Kotor na Lovanji – Sinjarevu, "Bokeški Forum" pokrenuo je peticiju za ukidanje deponije Lovanja, kako je saopšteno, "jednog od glavnih izvora zaraze i karcinoma".

Na smetlištu koje je zvanično zatvoreno prije desetak godina i stavljeno van upotrebe, i dalje se bespravno odlaže svakovrsni otpad a dio stanovnika nelegalnog romsko-egipćanskog naselja na Lovanji koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina, redovno bespravno pali stare automobilske gume i elektro-kablove kako bi došli do čelične žice i bakra u njima.

Kako je saopšteno iz BF svi zainteresovani njihovu peticiju za ukidanje Lovanje mogu potpisati na sajtu “Bokeškog Foruma”.

"Ovim putem pozivamo sve svjesne građane, da nam pomognu u borbi da obezbijedimo život dostojan čovjeka i jedno od osnovnih prava: pravo na zdrav i normalan život", navela je ta lokalna parlamentarna partija u Tiivtu.

Bonus video: