Rekonstruišu obalnu zonu, trgove i šetalište u Sutomoru

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u saradnji sa Opštinom Bar i Ministartsvom održivog razvoja i turizma, poslednjih nekoliko godina radi na realizaciji više projekata u Sutomoru."
412 pregleda 0 komentar(a)
Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 31.08.2017. 11:53h

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i izvršni direktor firme “Arhitektonski studio AiM” iz Podgorice Ivan Milošević zaključili su Ugovor o izradi idejnog rješenja i glavnog projekta rekonstrukcije obalne zone, trgova, saobraćajnica i šetališta u Sutomoru.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u saradnji sa Opštinom Bar i Ministartsvom održivog razvoja i turizma, poslednjih nekoliko godina radi na realizaciji više projekata u Sutomoru. Ove tri institucije su osmislile izgradnju novog šetalista i trga u Sutomoru, trajno rješavanje pitanja povećanja plažnih kapaciteta, kao i rješavanje smještaja manjih plovila i prihranjivanje sutomorske plaže. Inicijacijativa rešavanja navedenih projekta bila prisutna i od strane civilnog sektora, MZ Spič, te pojedinačnih inicijativa građana sa tog područja”, naveli su u Morskom dobru.

Dodaju da prema Državnoj studiji lokacije u Sutomoru je predviđeno uređenje priobalne ulice i izgradnja trga uz more u kontakt zoni pristaništa, a navedene tri institucije su prema Planu investicija Opštine Bar za period 2016 - 2018 inicirale konkurs za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja i glavnog projekta, koji je sprovelo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

“Plan je da se do kraja ove godine dobije Glavni projekat, a početkom sledeće raspiše tender za izvođenje radovaVrijednost ovog ugovora iznosi 32.130 eura. Jp “Morsko dobro”je pribavilo je gradjevinsku dozvolu za izgradnju privezišta u Sutomoru koje je prema Državnoj studiji lokacije Sutomore namjenjeno za 60 manjih plovila dužine do 16 metara. Javno preduzeće će već naredni mjesec raspisati ponovni konkurs, a očekivanja su da u narednom postupku obezbjedimo ponuđača upravljanje pristaništem na 30 godina”, ističu u Javnom preduzeću.

Bonus video: