Vojinović i Timonije: Nastaviti saradnju Crne Gore i Francuske u oblasti obrazovanja

Francusku ambasador je, kako je saopšteno, izrazio želju da se status Crne Gore u oblasti obrazovanja unaprijedi i u međunarodnim inicijativama

2438 pregleda 2 komentar(a)
Vojinović i Timonije, Foto: Ministarstvo prosvjete
Vojinović i Timonije, Foto: Ministarstvo prosvjete

Saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo, prvenstveno sklapanjem novih sporazuma u oblasti obrazovanja, poručio je ambasador Francuske Kristijan Timonije.

Njega je danas, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, u oproštajnu posjetu primio resorni ministar Miomir Vojinović .

"Vojinović i Timonije su tokom prijatnog razgovora izrazili nadu da će se nastaviti odlična saradnja između Ministarstva prosvjete i Ambasade Francuske, tj. Timonijeovog nasljednika na toj funkciji", piše u saopštenju ministarstva.

Timonije je, kako je saopšteno, izrazio želju da se status Crne Gore u oblasti obrazovanja unaprijedi i u međunarodnim inicijativama.

"Francuska ambasada će nastaviti da ulaže napore u afirmaciji učenja francuskog kao drugog stranog jezika u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori", rekao je Timonije.

U saopštenju Ministarstva se navodi da se Vojinović zahvalio na "izuzetnoj" saradnji ambasadoru Timonijeu, te naglasio da je njegovo prisustvo u Crnoj Gori bilo od velikog značaja u svakom smislu, "kako u diplomatskom tako i na polju razvoja odnosa u oblasti obrazovanja".

Dosadašnju saradnju Ministarstva prosvjete i Ambasade Republike Francuske, ministar Vojinović je nazvao primjerom kako treba sarađivati na obostranu korist i zadovoljstvo.

Ministar prosvjete je, dodaje se, izrazio je uvjerenje da će se saradnja nastaviti u tom pravcu, odnosno u spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja.

Bonus video: