Sanacije trotoara u Igalu: Lakše kretanje osoba sa invaliditetom

Projektom je planirana sanacija trotoara uz samu saobraćajnicu, kojom je veoma visoka frekvencija pješačkog saobraćaja, jer predstavlja vezu između dvije faze Instituta „Dr Simo Milošević“ i povezuje velike hotele „Palmon bay“ i „Lighthouse“i sa ostatkom naselja
58 pregleda 0 komentar(a)
Igalo, Sava ilića, Foto: PR Opština Herceg Novi
Igalo, Sava ilića, Foto: PR Opština Herceg Novi
Ažurirano: 31.08.2017. 11:49h

Projekat sanacije trotoara dijela ulice Sava Ilića, od hotela „Palmon bay“ do kraja Omladinskog parka, je završen, a uskoro bi trebalo da bude raspisan i tender za izvođača radova, saopšteno je iz lokalne uprave. Trotoar će u protpunosti biti prilagođen licima koja se otežano kreću.

Projektom je planirana sanacija trotoara uz samu saobraćajnicu, kojom je veoma visoka frekvencija pješačkog saobraćaja, jer predstavlja vezu između dvije faze Instituta „Dr Simo Milošević“ i povezuje velike hotele „Palmon bay“ i „Lighthouse“i sa ostatkom naselja.

„Sanacija će obuhvatiti novo betoniranje , podnu rasvjetu i postavljanje stubića kako bi se spriječilo parkiranje automobila na trotoaru. Biće olakšana komunikacija i korišćenje trotoara licima sa posebnim potrebama, sa posebnim akcentom na goste Instituta“, objašnjava direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Boro Lučić.

Projekt je vrijednosti oko 100.000 eura, a biće realizovan zahvaljujući saradnji Opštine koja je obezbijedila izradu projekten dokumentacije i Turističke organizacije Herceg Novi koja će finansirati radove.

Bonus video: