Podgorički Vodovod: Dio mještana Lješanske nahije odgovoran za nestašice vode, ogromne su i krađe i nelegalni priključci

"Jedan od najdrastičnijih primjera zabilježen je sinoć u selu Liješnje u šahti pored puta Podgorica - Cetinje, gdje je na terenu evidentirana krađa vode, kojom prilikom je skinut vodomjer potrošača i cijev za nalivanje prespojena direktno na vodovodnu cijev"

13167 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Vodovod i kanalizacija Podgorica
Foto: Vodovod i kanalizacija Podgorica

Podgorički Vodovod saopštio je da se nestašica vode u Lješanskoj nahiji ne može se staviti na teret tog preduzeća.

U saopštenju Vodovod je optužio dio mještane Lješanske nahije da nesolidarnim i nesavjesnim ponašanjem "vodu namijenjenu za piće i sanitarnu upotrebu neracionalno i nesavjesno koriste u toj mjeri da svoje komšije u najvisočijim kotama nahije ostavljaju u potpunosti bez vode".

"Početak ljeta obilježilo je uništavanje naše imovine, i to na način koji direktno ugrožava kako vodosnabdijevanje, tako i zdravlje ljudi na ovom području. Naime, usljed nemogućnosti manipulacije na vodovodnim ventilima preko poklopca šahte, izvjesna NN lica pristupila su lomljenju zida betonskih šahti, i time stvorila prostor za otvaranje i zatvaranje ventila", navodi se u saopštenju.

Dodaju da to nije bio jedini slučaj uništavanja imovine preduzeća na tom području.

"Važno je istaći i da je 'Kampanja nelegalnih potrošača' dala rezultate i posvjedočili smo ogromnoj krađi vode i nelegalnim i nasilnim priključcima na ovom području, što samo govori u prilog činjenici da su pritužbe i nezadovoljstvo usmjerene na pogrešnu adresu, i da sami mještani snose krivicu za ovakvu situaciju. U prilog tome bismo istakli da je vrlo simptomatično da u jednom dijelu nahije vidimo zelena polja duvana i natopljenu zemlju- bašte, a da u drugom dijelu vode nema ni za najosnovnije potrebe. Jedan od najdrastičnijih primjera zabilježen je sinoć u selu Liješnje u šahti pored puta Podgorica - Cetinje, gdje je na terenu evidentirana krađa vode, kojom prilikom je skinut vodomjer potrošača i cijev za nalivanje prespojena direktno na vodovodnu cijev".

Iz Vodovoda su saopštili da je o tom slučaju obaviještena i Komunalna policija, i da će i peduzeće preduzeti "procesne radnje".

"Iako sa potpunom odgovornošću možemo da tvrdimo da činimo sve što je moguće i izvodljivo, ističemo da smo i dalje dostupni i raspoloženi za svaki vid dodatnih aktivnosti kojima bi se stalo na put nečinjenjima, koja za krajnji cilj imaju nezadovoljstvo mjestana nahije na jednoj strani, i nemjerljivu štetu koja urušava ugled i integritet našeg Društva na drugoj", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: