Bečić čestitao Dan opštine Plužine: Neka duh antifašizma i zajedništva uvijek bude vodilja ka boljoj budućnosti

"U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine, Slobodanu Deliću, predsjedniku Skupštine opštine, Petru Mitriću, kao i svim građankama i građanima Plužina, čestitam 4. avgust, Dan opštine Plužine", kazao je Bečić

1926 pregleda 5 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je, u čestitki povodoma Dana opštine Plužine, da su se građani Plužina vođeni vrijednostima antifašizma u borbi za slobodu i dostojanstvo u periodu Drugog svjetskog rata, suprostavili se okupatorima, hrabro stali u odbranu svoje zemlje i podnijeli velike žrtve kako bi Plužine i ostatak Crne Gore danas bio slobodan.

Ta hrabrost nas inspiriše i danas, dodao je on i kazao da nas obavezuje da zajedno razvijamo modernije i prosperitetnije Plužine.

"Neka duh antifašizma i zajedništva uvijek bude vodilja našim koracima ka boljoj budućnosti", rekao je Bečić.

Prvi korak je, kako je rekao, unapređenje putne i poljoprivredne infrastrukture.

"Time ćemo omogućiti održivi razvoj, građanima Plužina da rade na svojim imanjima i dostojanstveno žive od svog rada", saopšto je Bečić u čestitki.

Valorizacijom turističkih potencijala i povećanjem smještajnih kapaciteta ćemo, kazao je on, otvoriti nova radna mjesta i time dovesti do smanjenja migracija u južnije djelove Crne Gore, ali i inostranstvo

"U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine, Slobodanu Deliću, predsjedniku Skupštine opštine, Petru Mitriću, kao i svim građankama i građanima Plužina, čestitam 4. avgust, Dan opštine Plužine", kazao je Bečić.

Bonus video: