Rakčević: Podgorica dobija prihvatilište za zbrinjavanje divljih životinja

"Projekat je spreman, a novac obezbijeđen, pa uskoro kreću radovi kojima stvaramo bezbjedne uslove za sve zaplijenjene životinje", kazao je zamjenik gradonačelnice

5621 pregleda 14 komentar(a)
U prihvatilištu će biti prostora i za napuštene konje (ilustracija), Foto: Shutterstock
U prihvatilištu će biti prostora i za napuštene konje (ilustracija), Foto: Shutterstock

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević najavio je da će uskoro početi radovi na izgradnji Prihvatilišta za zbrinjavanje divljih životinja.

U prihvatilištu će, kako je kazao, biti prostora i za napuštene konje.

"Juče je Skupština Glavnog grada podržala naš predlog da ustupimo 10.000 m² Agenciji za zaštitu životne sredine, zarad izgradnje Prihvatilišta za zbrinjavanje divljih životinja. Projekat je spreman, a novac obezbijeđen, pa uskoro kreću radovi kojima stvaramo bezbjedne uslove za sve zaplijenjene životinje", napisao je Rakčević na društvenim mrežama.

U prihvatilištu će, kako je kazao, biti prostora i za napuštene konje, koji su decenijama "prepušteni podgoričkim ulicama i ljetnjem žaropeku". Uskoro će, dodaje, biti pokrenute aktivnosti i za poboljšanje uslova života napuštenih kućnih ljubimaca.

"Naš odnos prema životinjama i prirodi pokazuje - kakvi smo ljudi. Žao mi je što kolege iz opozicije, koje su vladale Podgoricom pune tri decenije, juče nisu podržale naš predlog. Ali, znam da će odmah po realizaciji ovog sjajnog projekta (koji Grad košta 0 eura) - shvatiti da su pogriješili! Hvala Darku, Milanu, Seki i ostatku tima Agencije, koji je iznio ogroman dio posla i stvorio sve preduslove za realizaciju ovog projekta! Zadovoljstvo je podržati ovakve sjajne inicijative! Za humanu Podgoricu", zaključio je Rakčević.

Bonus video: