Bjelasica Trail u Kolašinu počeo porodičnom trkom: Ovo su pobjednici

Nagrade pobjednicama i pobjednicima Family trail-a uručio je potpredsjednik Opštine Kolašin Vasilije Ivanović

6715 pregleda 10 komentar(a)
Family trail, Foto: Bjelasica Trail
Family trail, Foto: Bjelasica Trail

Bjelasica Trail, planinski maraton namijenjen profesionalnim i rekreativnim trkačima, kao i svim ljubiteljima boravka u prirodi, počeo je danas trkom Family trail, čija je dužina 10 km.

U toj trci, u pojedinačnoj konkurenciji, u ženskoj kategoriji najbrža je bila Rada Miladinović (01:07:46) Drugo mjesti pripalo je Jeleni Miladinović (01:15:03), a treće Caroline Mason (01:19:42). U muškoj kategoriji najuspješniji je bio Emilijen Bonel (00:58:58). Drugoplasirani je Vladimir Đošović (00:59:05), a trećeplasirani Nikola Minić (01:05:51).

Među porodicama najuspješniji su bili Jašovići, Goranovići i Lavrovi.

Učesnicima trke uručene nagrade
Učesnicima trke uručene nagradefoto: Dragana Šćepanović

Nagrade pobjednicama i pobjednicima Family trail-a uručio je potpredsjednik Opštine Kolašin Vasilije Ivanović.

Za danas planirana, dječja trka nije održana zbog lošeg vremena, a za sjutra su njavljene dvije velike trke "Mali međed"- 21km sa 1.320m uspona i trka "Tri jezera" - 45km sa 2.510m uspona.

Start obje trke je sa Trga borca, a završavaju na Skijalištu 1600. Te dvije trke su kvalifikacione za najprestižniju trail trku na svijetu - UTMB Mon Blan. Za trku "Mali međed", kako su saopštili organizatori, prijavljeno je 55, a za "Tri jezera" 170 takmičarki i takmičara. Bjelasica Trail, četvrti po redu, ove godine, okupio je sportiste iz iz 22 zemlje svijeta, a najudaljeniji takmičar dolazi sa Novog Zelanda.

"Svake godine broj prijavljenih učesnika raste, a analogno tome raste i broj posjetilaca ovog događaja, jer je Bjelasica trail prepoznat kao događaj na koji dolazite sa onima koji vas podržavaju. Namijenjen svim uzrastima, profesionalnim trkačima, rekreativcima, planinarima, turistima i avanturistima", kažu organizatori.

Bonus video: