Propao tender Opštine: Niko neće da gradi terene u Kolašinu

Iz lokalne uprave uvjeravaju da će taj projekat u budućem periodu biti realizovan

13622 pregleda 6 komentar(a)
Planirana sportska zona u Kolašinu, Foto: NRA ATELIER
Planirana sportska zona u Kolašinu, Foto: NRA ATELIER

Niko se nije javio na tender Opštine Kolašin za prvu i drugu fazu izgradnje objekata u okviru sportske zone.

No, uprkos tome, iz lokalne uprave uvjeravaju da će taj projekat u budućem periodu biti realizovan.

Vrijednost radova prve dvije faze je oko 1,69 miliona eura. Iz opštinskog budžeta ove godine za sportsku infrastrukturu obezbijeđeno je 400.000, a iz državnog 600.000 eura.

Novac iz državne kase obezbijeđen je zahvaljujući amandmanu na Zakon o budžetu, koji je podnio sadašnji predsjednik Opštine Vladimir Martinović, dok je bio poslanik.

Ranije, više puta, amandmanima su podršku države za gradnju sportskih terena na Lugu pokušali da izdejstvuju i poslanici SDP-a.

Ukupna površina, na kojoj će se u budućnosti, u više faza, graditi sportska infrastruktura, ali i urediti javne površine, iznosi 77.304 metara kvadratnih.

Prema projektnoj dokumentaciji, objekat će zauzeti deseti dio te površine.

Kako je planirano, prva faza podrazumijevala bi izgradnju dva terena za košarku i dva za odbojku, sa pratećim objektima, tribinama i ogradom. U okviru druge faze gradila bi se dva terena za tenis, takođe sa pratećim objektima, tribinama i ogradom.

Radovi prve dvije faze uređenja izvodiće se prema projektu koji je uradio NRA ATELIER iz Podgorice.

“Niko se nije javio na tender za projekat sportske zone, iako je Opština uradila sve što su njena zakonska ovlašćenja. Raspisan je tender, ali lokalna uprava ne može uticati na bilo kojeg izvođača, to jest, na to da li se neko želi da se javi na tender. S druge strane, ono što je sigurno je da će se taj projekat u budućem period biti realizovati”, kazali su Vijestima u kolašinskoj lokalnoj upravi.

Urbanističkim konceptom sportske zone na tom prostoru trebalo bi da se izgrade ukupno po dva trena za košarku, odbojku i tenis, zatim fudbalski teren sa tribinama i drugim sa atletskom stazom. U budućnosti, u okviru javne zone u tom dijelu grada, trebalo bi da budu izgrađene i pješačke i trim staza, amfiteatar, te jezero koje će biti klizalište tokom zime. S obzirom na to da na faznost izgradnje, kako piše u projektnoj dokumentaciji, može uticati dosta aspekata, postoji mogućnost da se svaki objekat gradi zasebno i da se redosljed izgradnje objekata u okviru zone može, shodno tome, mijenjati.

Bonus video: