Oči Podgorice: Novo groblje, novi problem, uska saobraćajnica, mnogo kamiona, nepropisno parkiranih automobila...

"Ambijent je takav da se stiče osjećaj da se ide na neki istovar a ne na poslednji ispraćaj drage osobe. Prilazi se preko pustopoljine, nailazi se na iscijepanu narandžastu mrežu, napušteno gradilište i groblje bez stražara", navodi se na stranici Oči Podgorice na Fejsbuku

19485 pregleda 12 komentar(a)
Predrag Tomović, voditelj emisije Oči Podgorice na TV Vijesti, Foto: Facebook
Predrag Tomović, voditelj emisije Oči Podgorice na TV Vijesti, Foto: Facebook

Novo groblje, novi problem, u Podgorici je gradnja Novog groblja odlagana do zadnjeg nepotrošenog ukopnog mjesta. Tako je najlepši dio oko Ljubovića pretvoren u megagroblje u središtu grada, a groblje u Zagoriču je prošireno nedavno tako da je direktno uništilo priliku da se formira normalna saobraćajnica, objavljeno je na stranici Oči Podgorice na Fejsbuku.

"Tako smo došli do iznuđenog groblja u sred privredne zone. Novo groblje je smješteno na prostoru DUP-a Skladišta i servisi. Do novog poslovnog groblja dolazi se uskom saobraćajnicom pored Carinskog terminala, mnogo kamiona, nepropisno parkiranih automobila. Ambijent je takav da se stiče osjećaj da se ide na neki istovar a ne na poslednji ispraćaj drage osobe. Prilazi se preko pustopoljine, nailazi se na iscijepanu narandžastu mrežu, napušteno gradilište i groblje bez stražara", navodi se na stranici Oči Podgorice na Fejsbuku.

Pojašnjeno je da je ovo zapravo prostor gdje je Željeznica planirala gradnju infrastrukture.

"Ovaj pokušaj groblja treba izmjestiti naprijed, da se prilazi bulevarom Zetskih vladara, da se naslanja makar na kakvu takvu šumu, prirodni ambijent, a van biznis zone. U svakom slučaju, ovo groblje ne bi trebalo da se širi na ovom prostoru. Treba brzo, ali pametno odlučivati", zaključuje se.

Bonus video: