VIDEO Jedrenjak "Jadran" se nakon četiri godine vratio u svoj dom - Tivat

Na putu iz Bara u Tivat, "Jadran" je danas prolazeći pored Herceg Novog, sirenom pozdravio dom na Savini svog dugogodišnjeg komandanta, pokojnog kapetana korvete Predraga Supića

32654 pregleda 297 reakcija 44 komentar(a)
Jedrenjak Jadran na pristaništu gradske rive Pine u Tivtu, 9. avgusta 2023. godine, Foto: Siniša Luković
Jedrenjak Jadran na pristaništu gradske rive Pine u Tivtu, 9. avgusta 2023. godine, Foto: Siniša Luković

Nekoliko desetina oduševljenih Tivćana i turista dočekalo je uz aplauz i ovacije na gradskoj rivi Pine, školski brod Mornarice VCG, jedrenjak "Jadran" koji se danas nakon skoro četiri godine, vratio u svoj dom - Tivat.

Brod su dočekala i brojna manja plovila koja su sirenama i vijorenjem zastava, pozdravili dolazak "Jadrana" u grad sa kojim je taj jedrenjak sudbinski povezan već punih 90 godina.

"Jadran" je po tradiciji, trostrukim oglašavanjem svoje sirene, pozdravio grad a posebno impresivno je bilo to što je bilo i starih Tivćana koji su sa prozora obalnih kuća, brod po starom običaju, pozdravili mahanjem bijelim lenculima i šugamanima.

Na putu iz Bara u Tivat, "Jadran" je danas prolazeći pored Herceg Novog, sirenom pozdravio dom na Savini svog dugogodišnjeg komandanta, pokojnog kapetana korvete Predraga Supića. Ovaj oficir koji je tragično preminuo prije nepune dvije godine, skoro čitavu svoju karijeru službovao je na "Jadranu" i bio je možda i najbolji savremeni poznavalac tog broda koji je najbolje jedrio upravo pod Supićevom komandom.

"Jadran" se u Tivat vratio povodom proslave svog 90. rođendana a koji će biti zvanično obilježen nizom manifestacija, koje će kulminirati svečanim prijemom na "Jadranu" na Dan broda - 19.avgusta, a kojem će prisustvovati i najviši državni zvaničnici.

U ime Opštine Tivat, "Jadran" je na gradskoj rivi Pine dočekala menadžerka Opštine, Patricia Pobrić.

Bonus video: