MZ: Raspisan konkurs za idejno arhitektonsko rješenje objekta doma zdravlja u Siti kvartu

U saopštenju MZ se navodi da je Konkurs je otvoren od utorka, 8. avgusta 2023. godine, a da je rok za predaju radova 23:59 časova, ponedjeljak, 30. oktobar 2023. godine.

8493 pregleda 2 komentar(a)
Mjesto na kojem će biti novi dom zdravlja u Siti kvartu, Foto: Ministarstvo zdravlja
Mjesto na kojem će biti novi dom zdravlja u Siti kvartu, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma raspisalo je međunarodni konkurs za Idejno arhitektonsko rješenje objekta doma zdravlja u Siti kvartu u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja (MZ).

"Predmet konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za izgradnju doma zdravlja na urbanističkoj parceli broj 17, površine 8.643,00 m², u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“ („Službeni list Crne Gore – opštinski propisi“, broj 23/12) u Glavnom gradu Podgorica", navodi se u saopštenju.

U saopštenju MZ se navodi da je Konkurs je otvoren od utorka, 8. avgusta 2023. godine, a da je rok za predaju radova 23:59 časova, ponedjeljak, 30. oktobar 2023. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni do ponedjeljka, 4. decembra 2023. godine na zvaničnoj internet stranici konkursa https://www.architecturalcompetitions.me/me.

Članovi žirija su:

  • Vladan Stevović, glavni državni arhitekta u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore – predsjednik Žirija;
  • Vladimir Lojanica, dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i redovni profesor - stručni član;
  • Vasa Perović, arhitekta/osnivač “bevk perović arhitekti” – stručni član;
  • Marko Stjepčević, ko-osnivač “OOUR studio” – stručni član;
  • Ingrid van der Heijden, arhitekta/partner u CIVIC Architects – stručna članica;
  • Novica Mitrović, predsjednik Strukovne komore arhitekata IKCG“, – stručni član;
  • Danilo Jokić, direktor Doma zdravlja Glavnog grada – stručni član.

Zamjenik člana Žirija, u slučaju potrebe, biće Andrijana Jokić - stručna članica.

Prva nagrada iznosi 30.000 eura, druga 20.000, a treća 10.000 eura.

"Na Konkursu mogu učestvovati lica koja imaju prebivalište, odnosno sjedište na teritoriji Crne Gore, kao i lica sa sjedištem i prebivalištem na teritoriji druge države. Barem jedan od autora konkursnog rada (pojedinac ili vođa autorskog tima) mora biti odgovorno lice arhitektonske struke (licencirani arhitekta). Licenca može biti stečena u Crnoj Gori ili nekoj drugoj državi i ista mora biti priložena u okviru konkursne dokumentacije (na način kako je propisano Raspisom konkursa)", piše u saopštenju MZ.

"Registracija nije potrebna, učešće na konkursu je besplatno", dodaje se.

Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do četvrtka, 31. avgusta 2023. godine, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori biti objavljeni na internet stranici www.arhitecturalcompetitions.me do utorka 19. septembra 2023. godine.

Zaključuje se da se pitanja šalju na adresu info@architecturalcompetitions.me.

Bonus video: