Uprava policije: U Baru naši službenici regulišu saobraćaj kako bi spriječili gužve i stvaranje zastoja

"S obzirom na putnu infrastrukturu, koja nije na zadovoljavajućem nivou zbog velikog priliva vozila, kako stranih tako i domaćih turista, stvaraju se saobraćajne gužve, velike kolone, kao i povremeni zastoji"

10791 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija stalno reguliše saobraćaj u tom gradu kako bi spriječila gužve i stvaranje zastoja.

To se navodi u saopšteju Uprave policije uz podatka da je tokom prethodna četiri dana na graničnom prelazu Sukobin, u Crnu Goru ušlo 18.563 vozila, a na graničnom prelazu Debeli brijeg 11.463 vozila.

Iz Uprave policije navode da je za četiri dana, kroz tunel Sozina, koji spaja centralni dio Crne Gore sa primorjem, prošlo preko 50.000 vozila.

"Područje teritorije opštine Bar jeste turistički posjećeno, ali je Bar takođe i tranzitna destinacija, kroz koju svakodnevno cirkuliše veliki broj vozila u danima sezone. S obzirom na putnu infrastrukturu, koja nije na zadovoljavajućem nivou zbog velikog priliva vozila, kako stranih tako i domaćih turista, stvaraju se saobraćajne gužve, velike kolone, kao i povremeni zastoji. Kako bi spriječili stvaranje zastoja, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar ulažu velike napore kroz stalno fizičko regulisanje saobraćaja. U isto vrijeme, postupaju i po prijavama građana, obezbijeđuju javne priredbe, okupljanja, ali i vrše uviđaje saobraćajnih nezgoda kao i druge aktivnosti koje omogućavaju bezbjedno funkcionisanje građana i turista koji borave u tom gradu", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije navode da Odjeljenju bezbjednosti u Baru nedostaje službenika, ali i da uprkos tome, sa trenutnim brojem obavljaju poslove i zadatke nesmanjenim intenzitetom, trudeći se da stvore bezbjednije uslove za život lokalnog stanovništva, kao i turista.

"I pored svih napora i apela koje smo uputili, kao i svog preventivnog djelovanja policijskih službenika, u julu je pod uticajem alkohola zatečen 251 vozač, od čega je lišeno slobode njih 52, a iz saobraćaja isključeno 199 vozača. Izdata su 1.602 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i podnijete 292 prekršajne prijave", piše u saopštenju policije.

Apeluju na građane da poštuju odredbe Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kako bi se izbjegle saobraćajne nezgode, naročito one sa najtežim posljedicama, za koje su u velikom broju uzročnici alkohol, preticanje i prekoračenje brzine.

"Uz to upućujemo apel osim našim građanima i stranim državljanima, za koje važe isti zakonski propisi dok borave na teritoriji Crne Gore. Napominjemo, u cilju bezbjednog i ugodnog boravka u našoj zemlji, stranci su u obavezi da u roku od 24 časa od momenta ulaska u Crnu Goru prijave boravak", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: