Ministarstvo: Kazniti sve koji krše zabranu na dionici puta Trojica - Kotor

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma pojasnilo sadržaj Naredbe o privremenoj zabrani saobraćaja za određene vrste vozila na dionici puta Trojica - Kotor.

11593 pregleda 48 reakcija 8 komentar(a)
Česti zastoji na putu ka Njegušima, Foto: Tripadvisor
Česti zastoji na putu ka Njegušima, Foto: Tripadvisor

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma pozvalo je Upravu policije da sankcioniše sve pojedince i firme koje krše zabranu saobraćaj za određene vrste vozila na dionici puta Trojica - Kotor.

Oni su u pojašnjenju na tekst "Kamioni mogu na Njeguše, autobusima zabranjeno", objavljenog 15. 8.2023.godine, naveli da zabrana nije prenijeta u cjelosti.

"Naredba o privremenoj zabrani saobraćaja teretnih motornih vozila i autobusa za navedeni pravac glasi ovako: “Na osnovu člana 130 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima ("SI. list CG",br. 33/12 i 58/14, 14/17 i 66/19), Uprava policije, donosi Naredbu o privremenoj zabrani saobraćaja teretnih motornih vozila i i autobusa.

1. Zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveca dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, u periodu od 15. 6. do 15.9. 2023.godine, svakim danom, na sljedećim djelovima magistralnih i regionalnih puteva: R-1, Kotor - Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, do mjesta Krstac (raskrsnica sa R25), opstina Cetinje.

2. Zabranjuje se saobraćaj autobusa kategorije M2 i Ms (laki i teški autobusi i tzv. kombi vozila), u periodu od 15. 6. do 15. 9. 2023.godine, svakim danom u vremenu od 00 do 24 časa na dionicama regionalnih puteva: R-1, od mjesta Krstac (raskrsnica sa R25), opština Cetinje do mjesta Trojica - Kotor (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, iz smjera Njeguša u smjeru Kotora.”

"Jasno se iz naredbe vidi da su naredbom obuhvaćeni i kamioni. Zagušenje u saobraćaju nastaje isključivo iz razloga jer neodgovorni pojedinci ne poštuju postavljenu zabranu i ograničenja. Pozivamo Upravu policije da sankcioniše sve pojedince i firme koje krše ovu zabranu", saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: