Kovačević: Ako je uslov prekida blokade sastanak sa mnom - on će biti ispunjen u najskorijem roku

"Nećemo dozvoliti da se zbog ovako vještački produkovanih problema u Župi ne radi jer je dosta budućih projekata opštine vezano za tah kraj", poručio je Kovačević za "Vijesti"

32027 pregleda 55 reakcija 54 komentar(a)
Kovačević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Kovačević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je "Vijestima" da ukoliko je uslov prekida blokade sastanak sa njim, da će taj uslov biti ispunjen u najskorijem roku, "ali će i Opština i Savjet MZ ostati u okvirima svojih nadležnosti i prava koje imaju".

Mještani nikšićke Župe ranije danas u selu Miolje polje, ispred mjesne kancelarije, blokirali su saobraćajnicu pošto lokalna uprava nije pozitivno odgovorila na njihove zahtjeve, a nije došlo ni do, kako su tada kazali, očekivanog susreta sa predsjednikom Opštine, Markom Kovačevićem.

"Nećemo dozvoliti da se zbog ovako vještački produkovanih problema u Župi ne radi jer je dosta budućih projekata opštine vezano za tah kraj", poručio je Kovačević.

Kazao je da su do sada dva puta pozivali predstavnike Savjeta MZ na sastanak, ali on istima nije mogao da prisustvuje.

"Kako sam ja bio spriječen da istima prisustvujem, delegaciju opštine činio je potpredsjednik Zoran Tomić, koji me po statutu mijenja, sekretarka za investicije i projekte kao i šef kabineta predsjednika Opštine. Oni su od mene imali puni mandat da vode razgovor sa Savjetom MZ. Oba puta su predstavnici Savjeta napustili sastanke čime su pokazali nepoštovanje prema Opštini Nikšić", kazao je Kovačević.

Tvrdi da su svi projekti u određenoj fazi realizacije i da dinamika njihovog realizovanja nikada nije zavisila, niti po prirodi stvari, može zavisiti od Savjeta MZ.

"Uostalom kada smo objavljivali šta je sve urađeno u Župi osvrnuli smo se i na te projekte. Problem u komunikaciji sa Savjetom nastao je upravo zbog njih samih i određenih uobrazilja koje imaju u vezi sa radom Opštine Nikšić", istakao je Kovačević.

Bonus video: