Kovačević upriličio prijem za Krsta Andrijaševića

Povod sastanka bila je Andrijaševićeva namjera da Opštini Nikšić pokloni skulpturu

7230 pregleda 11 komentar(a)
Kovačević upriličio prijem za Andrijaševića, Foto: Opština Nikšić
Kovačević upriličio prijem za Andrijaševića, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za poznatog i nagrađivanog akademskog umjetnika Krsta Andrijaševića.

Povod sastanka bila je Andrijaševićeva namjera da Opštini Nikšić pokloni skulpturu, što je bila umjetnikova davnašnja želja.

Kako su iz Opštine naveli, Kovačević je izrazio zadovoljstvo što se u njegovom mandatu pojavila ova inicijativa, koja će obogatiti kulturni identitet Nikšića.

"Opština Nikšić, stvarajući povoljan ambijent za razvoj kulturnog života, uvijek podržava ovakve akcije koje doprinose boljem razumijevanju i uvažavanju naših umjetnika", kazao je Kovačević.

Andrijašević i Kovačević
Andrijašević i Kovačevićfoto: Opština Nikšić

Andrijašević se zahvalio na prijemu i rekao da mu je dugogodišnja želja bila da vajarsko djelo urađeno od nikšićkog kamena, koje predstavlja skulpturu u prostoru, i koje je nazvao „Par“, a koje predstavlja obilježje njegovog najvećeg umjetničkog dometa, daruje rodnom gradu.

Skulptura će biti postavljena u Gradskom parku, čime će biti oplemenjen taj prostor, a Nikšić će dobiti jedan nov kulturni sadržaj.

Bonus video: