Fekalije se u potocima izlivaju u Petrovcu: "Uzrok ogromne količine padavina"

"Crpno postrojenje funkioniše punim kapacitetom i zastoja na pumpama nije bilo. Sanacija koja će uslijediti podrazumijeva dezinfekciju čitavog lokaliteta", kazali su iz Vodovoda

9123 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Screenshot/Video
Foto: Screenshot/Video
Ažurirano: 31.08.2023. 13:06h

Ponovo je jutros došlo do izlivanja fekalija na petrovačkoj plaži.

Potoci otpadnih voda direktno iz šahte idu u more.

U budvanskom "Vodovodu" pojašnjavaju da su uzrok današnjem prelivanju otpadnih voda ogromne količine padavina, kao i ulivanje atmosferskih voda u fekalne odvode na području Petrovca.

"Crpno postrojenje funkioniše punim kapacitetom i zastoja na pumpama nije bilo. Sanacija koja će uslijediti podrazumijeva dezinfekciju čitavog lokaliteta. O svemu smo obavijestili i nadležne sanitarne službe", navode iz preduzeća.

Apelovali su na korisnike da, s obzirom da je situacija sa ulivanjem atmosferskih voda u sistem učestala pojava, ne remete funkcionisanje kanalizacionog sistema svojevoljno otvarajući šahte u neposrednom okruženju.

Zamolili su i građane da ih obavijeste ukoliko primijete takva dešavanja.

"Još jednom apleujemo na sve, da naprijed nabrojane aktivnosti i intervencije na terenu isključivo mogu obavljati naše ekipe, a ne pojedinci. Podsjećamo javnost i korisnike da ovakvim djelovanjem ugrožavate kako prostor koji vas okružuje tako i ulice, šetališta i plaže", zaključuju.

Bonus video: