CGO: Vojinović da hitno preduzme radnje kako bi se razriješio direktor Pomorske škole

Nevladina organizacija podnijela inicijativu za imenovanje privremenog školskog odbora

8270 pregleda 4 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je da su Ministarstvu prosvjete juče podnijeli Inicijativu za hitno imenovanje privremenog Školskog odbora Srednje pomorske škole u Kotoru.

"Činjenica da taj Školski odbor do sada nije uspio da se u potpunosti konstituiše dovela je u pitanje upravljanje tom školom, i CGO cijeni da je obaveza ministra da konstituiše ovo tijelo shodno zakonu i da se uključi u pitanje razrješenja direktora Ratka Petrovića. Razlog podnošenja inicijative je nezakonito rukovođenje tom ustanovom od strane direktora Ratka Petrovića, a što je utvrđeno u nalazu prosvjetnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove, koji daje zakonski osnov za razriješenje Petrovića shodno članu 83 stav 1 tačka 6 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju", navodi se u saopštenju.

CGO je pozvao Vojinovića da prioritetno preduzme mjere po inicijativi te NVO, ili da objasni javnosti zašto on i Ministarstvo prosvjete "štite direktora za kojeg su se stekli svi uslovi da bude razriješen nakon utvrđenih kršenja zakona".

Bonus video: