Dukaj: Tuzi su jedna od opština sa najvećim brojem infrastrukturnih projekata

Ministar javne uprave čestitao je Dan opštine Tuzi

3938 pregleda 2 komentar(a)
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Opština Tuzi je primjer dobrog upravljanja i efikasne administracije za cijeli region, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj je, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, čestitao Dan opštine Tuzi predsjedniku te opštine Niku Đeljošaju i predsjedniku Skupštine opštine, Fadilu Kajošaju.

"Veliko mi je zadovoljstvo da svim građankama i građanima Opštine Tuzi, u ime Ministarstva javne uprave, kao i u svoje lično ime, uputim najsrdačnije čestitke povodom 1. septembra, Dana opštine", naveo je Dukaj.

On je dodao da je ta opština "za veoma kratko vrijeme" dostigla najviši nivo razvoja.

"Otvarajući fabrike, izgrađujući putnu i vodovodnu infrastrukturu, otvarajući mnogo novih radnih mjesta i podižući životni standard svih građana", rekao je Dukaj.

Prema njegovim riječima, o velikom napretku postignutom u ovoj opštini govori činjenica da je opština Tuzi za četiri godine povećala svoj budžet na nivo od 512 odsto.

"Procvat kulturno-umjetničke djelatnosti, promocija i jačanje statusa mladih, pomoć ženskom preduzetništvu, posvećenost adekvatnom obrazovanju, podrška sportu i izgradnja novog gradskog stadiona, velika podrška poljoprivredi i stočarstvu samo su neki od aspekata uspjeha opštine Tuzi. Izgradnja novog parka u Tuzima po evropskim i savremenim standardima, pružiće priliku mladima, djeci i svim građanima, da u prijatnom ambijentu provode slobodno vrijeme u šetnji, igri, treniranju ili druženju", kazao je Dukaj.

Minstar javne uprave je kazao i da su Tuzi jedna od opština sa najvećim brojem infrastrukturnih projekata.

"Vjerujem da rukovodstvo ima viziju ali i intelektualne, preduzetničke i druge potencijale da Opštinu Tuzi učini prijatnim mjestom za udoban život svih građana i građanki", dodao je.

Ministarstvo javne uprave, prema riječima Dukaja, nastavlja sa podrškom Opštini Tuzi u pravcu digitalne transformacije i decentralizacije lokalnih samouprava, u skladu sa najsavremenijim međunarodnim standardima.

"Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Tuzi, još jednom čestitam 1. septembar", naveo je Dukaj.

Bonus video: