Morsko dobro: Prihod od trajekta preko četiri miliona eura za četiri mjeseca

Iz Morskog dobra nisu naveli koliki je profit ostvaren u četiri mjeseca trajektne linije, jer sada država ima i rashode, ne samo prihode, niti projekciju kakav će biti odnos rashoda i prihoda u mjesecima van turističke sezone

8459 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Detalj sa trajektne linije Kamenari - Lepetane, Foto: Siniša Luković
Detalj sa trajektne linije Kamenari - Lepetane, Foto: Siniša Luković

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JP "Morsko dobro"), četiri mjeseca od početka naplate trajektne linije, saopštilo je da su od početka naplate prevoza ostvarili prihod od preko četiri miliona eura.

Iz Morskog dobra su napomenuli da je država za 20 godina ostvarila "ukupan prihod od oko 3,6 miliona eura", kada je ovom linijom upravljao bivši korisnik ”Pomorski saobraćaj”.

Iz Morskog dobra nisu naveli koliki je profit ostvaren u četiri mjeseca trajektne linije, jer sada država ima i rashode, ne samo prihode, niti projekciju kakav će biti odnos rashoda i prihoda u mjesecima van turističke sezone.

"Kao društveno odgovorno preduzeće nastavljamo da radimo na značajnom unapređenju servisa u Sektoru za pomorski i priobalni prevoz Javnog preduzeća, kako bi što spremnije dočekali i narednu turističku sezonu", navodi se u saopštenju Morskog dobra.

Bonus video: