Raščanin Radičević: Umjesto poboljšanja uslova u predškolskim ustanovama došlo do smanjenja kvaliteta ishrane

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore naglasila je da uslovi boravka i obrazovnim ustanovama zahtijevaju hitnu reakciju

3024 pregleda 3 komentar(a)
Raščanin Radičević, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Raščanin Radičević, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Ivana Raščanin Radičević kazala je da je umjesto poboljšanja uslova u predškolskim ustanovama došlo do smanjenja kvaliteta ishrane.

Ona je uslove u vrtićima opisala kao "neuslovne", kazavši da je Ministarstvo prosvjete, "uprkos tome", ipak dalo saglasnost za povećanje cijene troškova boravka i ishrane u predškolskim ustanovama.

"Mnogi učenici i dalje nemaju adekvatan prostor za rad, a u vrtićima nam zbog prebukiranosti dvoje djece spava u jednom krevetu. Pored svega toga, Ministarstvo prosvjete daje saglasnost za povećanje cijene troškova boravka i ishrane u predškolskim ustanovama", navela je Raščanin Radičević.

Ona je naglasila da uslovi boravka u obrazovnim ustanovama zahtijevaju hitnu reakciju.

"I taman kad smo očekivali da će možda da rade na poboljšanju uslova, oni odluče da prijepodnevnu užinu u predškolskim ustanovama zamjene napitkom i smanje potrošnju nauštrb zdrave i kvalitetne ishrane naše djece", ocijenila je Raščanin Radičević.

Poručila je da je odgovornost pojedinaca da kao dio društva brine o dobrobiti i razvoju djece, stvaranjem adekvatnih uslova boravka u obrazovnim institucijama.

"To zahtijeva hitnu pažnju i rješavanje, a sve to kroz transparentnost u trošenju sredstava namjenjenih u ove svrhe", zaključila je Raščanin Radičević.

Bonus video: