Hljeb i peciva u najboljim pekarama u gradu

Miris svježeg hljeba i peciva, ima li šta ljepše?

30155 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aroma pekara
Foto: Aroma pekara

Svaka kriška hljeba ili peciva predstavlja putovanje kroz različite ukuse i mirise i tradicije. Hljeb i peciva su mostovi koji povezuju prošlost i sadašnjost, dodajući poseban užitak našim životima. I dok nas svaki zalogaj vodi na putovanje kroz mirisne uspomene, istovremeno nas podstiče da stvaramo nove, slasne trenutke. Upravo taj magičan spoj mirisa i ukusa u svježem hljebu i pecivima podsjeća nas na važnost sadašnjeg trenutka i čini svaki dan neodoljivo ukusnim, a da na tanjiru uz obrok imate raznovrsne i zdrave hljebove pobrinuli su se AROMA, CONTO i CITY marketi.

U našim marketima se svakog dana peče preko 25 vrsta svježeg hljeba i peciva od različitih vrsta brašna i sjemenki. Peciva dolaze u nevjerovatnoj raznolikosti oblika i sastojaka. Zemičke, kifle, mini francuski bageti, kroasani ili krofne napunjene omiljenim nadjevom su prave poslastice kako za one najmlađe tako i za sve generacije.

U našoj kulturi, hljeb i peciva su mnogo više od običnih namirnica. Tradicionalno, hljeb se dijeli s porodicom, prijateljima i komšijama kao znak gostoprimstva, a u kulturama širom svijeta hljeb se pravi u različitim oblicima i ukusima.

Septembar i početak nove školske godine je idealan mjesec da probate specijalitete naše pekare jer iznova počinjemo da pripremamo i pakujemo užinu za svoje školarce. Kao dobar primjer hranljive užine predlažemo naša peciva ili sendviče napravljene od različitih vrsta hljeba iz najboljih pekara u gradu.

Samo u Aroma, Conto i City marketima.