Milatović sa Bjekovićem: Zaštitnik ima značajnu ulogu u razvoju crnogorskog društva, radićemo na intenziviranju saradnje

"Institucija Zaštitnika ima značajnu ulogu u demokratskom razvoju crnogorskog društva i u narednom periodu radićemo na intenziviranju saradnje, podršci osnaživanju institucije kroz stvaranje boljih uslova za rad i unaprjeđenja zakonodavnog okvira”, kazao je Milatović

4458 pregleda 2 komentar(a)
Milatović sa Bjekovićem, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Milatović sa Bjekovićem, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Institucija Zaštitnika ima značajnu ulogu u demokratskom razvoju crnogorskog društva i u narednom periodu radićemo na intenziviranju saradnje, podršci osnaživanju institucije kroz stvaranje boljih uslova za rad i unaprjeđenja zakonodavnog okvira, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na sastanku sa Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore Sinišom Bjekovićem istakao važnost misije koju ima institucija Zaštitnika u pogledu preduzimanja mjera za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori.

"Institucija Zaštitnika ima značajnu ulogu u demokratskom razvoju crnogorskog društva i u narednom periodu radićemo na intenziviranju saradnje, podršci osnaživanju institucije kroz stvaranje boljih uslova za rad i unaprjeđenja zakonodavnog okvira”, kazao je Milatović.

sa sastanka
foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Iz njegovog kabineta su istakli da je na sastanku iskazana obostrana spremnost da se dodatno unaprijede odnosi dvije institucije, naročito, kako kažu, u dijelu koji se odnosi na predstavke i pritužbe građana i građanki koje se svakodnevno dostavljaju predsjedniku Crne Gore.

"Pored toga, ukazano je na potrebu efikasnijeg djelovanja državnih institucija, kada je u pitanju ostvarivanje i zaštita prava i sloboda crnogorskih građana i građanki", piše u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku bilo riječi i o predstojećem jubileju 20 godina od postojanja institucije Zaštitnika i Konferenciji “Ombudsmanske institucije u vremenu kriza”, koja se, prema njiovim riječima, organizuje tim povodom, a na kojoj će, kako kažu, Milatović uzeti učešće.

Bonus video: