MKI: Krivična prijava više političke nego ekološke prirode, MKI postupa u najboljem interesu građana

Istakli su da Ministarstvo kapitalnih investicija sve svoje poslove obavlja sa punom pažnjom i brigom o zaštiti životne sredine, pa da zbog toga i poštuje svakog građanina i organizaciju da i na ovaj način štiti svoje pravo na zdravu životnu sredinu

6459 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Ervin Ibrahimović, ministar kapitalnih investicija, Foto: Bošnjačka stranka
Ervin Ibrahimović, ministar kapitalnih investicija, Foto: Bošnjačka stranka

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) je povodom krivične prijave koju je danas podnijela GI Zdravi Mojkovac protiv resornog ministra Ervina Ibrahimovića i državnog sekretara u MKI, Admira Šahmanovića, saopštilo da se radi o nizu paušalno plasiranih informacija koje ce svoj epilog dobiti u odgovoru Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

"Zbog važnosti istinitog informisanja građana i prava javnosti da zna, a u vezi sa današnjim saopštenjem i krivičnom prijavom koju je izvjesna NVO podnijela protiv Ervina Ibrahimovića, ministra kapitalnih investicija i Admira Šahmanovića, državnog sekretara u MKI, ukazujemo da se radi o nizu veoma paušalno plasiranih informacija koje ce svoj epilog dobiti u odgovoru SDT-a", navodi se u saopštenju MKI.

Oni su podsjetili da se radi o poslu zaključenom 2010. godine, te da sama činjenica da ugovor ima šest aneksa, dovoljno govori o kompleksnosti projekta, koji je, kako piše u saopštenju, trebalo da ima veoma značajne efekte na privredni i ekonomski razvoj Mojkovca i otvaranje novih radnih mjesta.

Istakli su da rješenje za izlaz iz predmetne situacije traže kroz intenzivnu komunikaciju sa drugim relevantnim resorima i da insistiraju na zauzimanju zajedničkog stava Vlade.

"Uvjeravamo javnost da MKI postupa u najboljem interesu građana i države Crne Gore i da ćemo i u narednom periodu, u ovom i svim ostalim slučajevima, postupati sa nužnom dozom opreza i kako svojim ishitrenim odlukama ne bismo izazvali bilo kakve štetne posljedice po životnu sredinu ali ni za drzavni budzet", dodaje se u saopštenju.

Istakli su da Ministarstvo kapitalnih investicija sve svoje poslove obavlja sa punom pažnjom i brigom o zaštiti životne sredine, pa da zbog toga i poštuje svakog građanina i organizaciju da i na ovaj način štiti svoje pravo na zdravu životnu sredinu.

Zaključili su da je trenutak podnošenja krivične prijave mnogo više političke nego ekološke prirode "imajući u vidu da se savršeno uklapa u vrstu i oblik aktuelne medijske kampanje protiv Ervina Ibrahimovića."

Bonus video: