Pozitivno ocijenjeno 37 programskih sadržaja za festival Dani nauke i inovacija 2023

Navodi se da su svi zainteresovani bili pozvani da budu dio ovogodišnjeg festivala i da direktno doprinesu kroz konkretne predloge festivalskih aktivnosti iz oblasti nauke i inovacija

3910 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja
Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja pozitivno je ocijenilo 37 prijava na konkurs za učešće na programu festivala “Dani nauke i inovacija 2023”.

Iz Ministarstva su rekli da je završena evaluacija pristiglih prijava na konkurse tog resora, koji su imali za cilj da uključe predstavnike naučnoistraživačke i inovacione zajednice u kreiranje sadržaja koji će biti sastavni dio programa Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”.

“Komisije za ocjenu pristiglih prijava su predložile da, od ukupno 67 pristiglih prijava, bude podržano 24 iz oblasti nauke, odnosno 13 iz oblasti inovacija, uz predlog za optimizaciju budžeta određenog broja prijava, u skladu sa preporukama članova Komisije”, kaže se u saopštenju.

Kako se podsjeća, Ministarstvo je, povodom festivala “Dani nauke i inovacija 2023”, raspisalo dva namjenska konkursa početkom jula, u ukupnom iznosu od 100 hiljada eura, sa rokovima prijave do 21. avgusta.

Navodi se da su svi zainteresovani bili pozvani da budu dio ovogodišnjeg festivala i da direktno doprinesu kroz konkretne predloge festivalskih aktivnosti iz oblasti nauke i inovacija.

“Sredstva za potrebe realizacije aktivnosti po Konkursu su iznosila 50 hiljada eura, a sufinansiranje po jednoj prijavi za predloge projekata promocije nauke i istraživanja ograničeno je na tri hiljade eura, odnosno na pet hiljada eura za predloge inovativnih programa”, rekli su iz Ministarstva.

Bonus video: