Počeli radovi na župskom vodovodu

Radove će pratiti kako Savjet MZ, tako i formirani nadzorni organ
0 komentar(a)
vodovod, Župa, Foto: MZ Župa
vodovod, Župa, Foto: MZ Župa
Ažurirano: 27.08.2017. 08:09h

Počeli su radovi na vodovodu u Morakovo, u Župi nikšićkoj, na zadovoljstvo mještana toga kraja, kao i Savjeta Mjesne zajednice.

„U prvoj fazi će biti izbušena dva istražna bunara,koja će da ti kapacitet vodoizvorišta, a zatim slijedi priključenje istih, izgradnja bazena od 360 kubika, zamjena dijela cjevovoda, uklanjanje divljih priključaka nelegalnih potrošača”, saopštio je predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović.

Pomenuti radovi, kako je istakao, dovešće do toga da vodovod konačno dobije upotrebnu dozvolu i vodoprivrednu saglasnost.

“Sve ovo do sada je bilo improvizovanje i javašluk koji je samo u 2006.godini odnio 800.000 eura, a kao rezultat imamo još uvijek neriješeno pitanje vodosnadbijevanja. Ako se tome doda i bunar u selu Kuta koji je pušten u rad prije dvije godine, a u čiju gradnju je uloženo oko 50.000 eura, a koji je praktično van funkcije, jasno je kako se Opština Nikšić ophodila prema pitanju vodosnadbijevanja u Župi”, istakao je Radulović.

Radove će pratiti kako Savjet MZ, tako i formirani nadzorni organ, a u Župi u narednom periodu očekuju konkretne poteze na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja mještana Zagrada, Oblatna i dijela Kuta.

“U narednim danima pojačaćemo aktivnosti na rješavanju pitanja putne infrastrukture, posebno ako se ima na umu činjenica da je i po izvještajima nadležnih organa put nebezbjedan za saobraćaj, a seoski putevi u takvom stanju da se pojedinim kućama ne može prići”, kazao je predsjednik MZ Župa.

On je podsjetimo da je za prošlu godinu u budžet opštine Nikšić uplaćeno oko 700.000 eura na račun koncesija u Župi.

“Ako neko misli da ćemo, kao proteklih pola vijeka biti puki posmatrači, grdno se vara, jer smo propustili mnogo vozova. Ovaj poslednji sigurno nećemo iako smo kroz aktivnosti u poslednjih godinu dana osjetili koliko je energije, vremena, volonterizma, potrebno da se ispravi , kako potrpedsjednik Opštine Dragan Perović reče, stogodišnje neulaganje u mjesnu zajednicu Župa Nikšićka”, poručio je Radulović.

Bonus video: