Nikšić: SK Specijalna olimpijada organizovao opštinsko takmičenje u atletici

Medalje najuspješnijima, a na takmičenju koje organizuje SK Specijalna olimpijada Nikšić" svi su pobjednici, uručili su fudbaleri „Sutjeske“, Vladan Giljen, Marko Vučetić i Dragan Grivić, kao i Mrdelja Čvorović ispred volontera nikšićkog Crvenog krsta

3892 pregleda 108 reakcija 0 komentar(a)
Detalj sa takmičenja, Foto: SK Specijalna olimpijada Nikšić
Detalj sa takmičenja, Foto: SK Specijalna olimpijada Nikšić

Sportski klub (SK) Specijalna olimpijada Nikšić, na stadionu „Sutjeske“, organizovao je opštinsko takmičenje u atletici, a učešće su uzeli korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, kao i takmičari iz srednjih škola. Takmičari, njih oko 30, nadmetali su se u tri discipline: brzi hod, trčanje na 100 metara i bacanje kugle.

"Bavljenje sportom je veoma bitno za njih, jer smo ih izveli iz ustanove i kuće i doveli na stadion. Nije to samo takmičenje, nego i druženje, i dodjela medalja. Sve to puno znači kako njima, tako i njihovim roditeljima“, kazao je predsjednik SK Specijalna olimpijada, Radovan Dragnić.

Radisav Jaredić je kazao da je opštinsko takmičenje u atletici jedna od brojnih aktivnosti koje je pomenuti klub sproveo tokom ove godine.

"Kao plod napornog rada došlo je učešće i na svjetskoj olimpijadi. To je kruna našeg rada i za grad i za državu, a naši takmičari su to dobro prezentovali. Sve je to počelo kao pionirska priča koja se podigla na veći nivo“, kazao je Jaredić.

Medalje najuspješnijima, a na takmičenju koje organizuje SK Specijalna olimpijada Nikšić" svi su pobjednici, uručili su fudbaleri „Sutjeske“, Vladan Giljen, Marko Vučetić i Dragan Grivić, kao i Mrdelja Čvorović ispred volontera nikšićkog Crvenog krsta.

Takmičenje, koje je održano u sklopu „Septembarskih dana“, je najava nacionalne Specijalne olimpijade koje će biti održano početkom oktobra u organizaciji Specijalne olimpijade Crne Gore.

Bonus video: