VCG na aero-mitingu povodom Evropskog padobranskog prvenstva

"Na Evropskom padobranskom prvenstvu učestvovaće preko 180 najboljih padobranaca iz 25 zemalja, što za Crnu Goru predstavlja značajan iskorak u razvoju i promociji vazduhoplovnih sportova, ističu iz Ministarstva odbrane
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2017. 18:11h

Vojska Crne Gore učestvovala je danas na aero-mitingu koji je organizovan na sportskom aerdromu ''Ćemovsko polje'', povodom Evropskog padobranskog prvenstva, koje se od 26. do 31. avgusta 2017. godine održava u Crnoj Gori, rekli su iz Ministarstva odbrane.

Tom prilikom, kazali su, potpukovnik Malušić Dušan, pripadnik Mješovite eskadrile Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, helikopterom tipa Gazela pokazao je manevarske sposobnosti vazduhoplova i pilotsko umijeće izvodeći solo program koji obuhvata forsirane zaokrete, brza okretanja u mjestu i "oko noge", raversman-e, vertikalna penjanja, brza poniranja, okretanja sa pomjeranjima i dr.

Kako dodaju, Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore jedni su od organizatora prvenstva, zajedno sa Vazduhoplovnim savez Crne Gore i Aero klubom ‘’Špiro Mugoša”, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Glavnim gradom Podgorica i Aero klubom “Krila Podgorice”, a predhodnih dana vazduhoplovima VCG vršene su pripreme padobranske reprezentacije Crne Gore.

"Na Evropskom padobranskom prvenstvu učestvovaće preko 180 najboljih padobranaca iz 25 zemalja, što za Crnu Goru, ističu, predstavlja značajan iskorak u razvoju i promociji vazduhoplovnih sportova.

Galerija

Bonus video: