EPCG: Promjena imena kupca sa preminulih vlasnika brojila

"Naime, EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vodi na preminule osobe, a što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima", rekli su iz kompanije

11972 pregleda 26 reakcija 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: EPCG
Ilustracija, Foto: EPCG

Elektroprivreda (EPCG) je obavijestila sve korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminule osobe, da u narednih deset dana podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i zaključe ugovor o snabdijevanju.

Iz EPCG su objasnili da je ova obaveza propisana članom 206. Zakona o energetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom, kojim je definisano da su nasljednici dužni da u roku od 90 dana od dana smrti fizičkog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača i podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca električne energije.

"Naime, EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vodi na preminule osobe, a što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima", rekli su iz kompanije.

Iz EPCG su upozorili korisnike električne energije da će, ukoliko ne podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe ugovor o snabdijevanju u naznačenom roku, kompanija pristupiti isključenju mjernih mjesta.

Bonus video: