Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije: Eksploatacija šuma veliki problem, neophodno formirati međuresorni tim

Održana sjednica Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije posvećena nelegalnoj eksploataciji šuma

2545 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti

Problem nelegalne eksploatacije šuma mnogo je veći od nelegalne eksploatacije šljunka, zaključeno je na današnjoj sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade na sjednici je ocijenjeno da je neophodno formirati međuresorni tim koji bi činio predstavnike Uprave za inspekcijske poslove, Uprave policije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Tužilaštva, Agencije za zaštitu životne sredine, Uprave za šume, Uprave prihoda i carina i nevladine organizacije.

Sa sjednice je poručeno da će ovaj tim od sjutra biti na terenu, kako bi utvrdio nepravilnosti povodom nelegalne sjeće šuma.

"Povodom treće tačke dnevnog reda zamjenik predsjednika Savjeta Zoran Miljanić je detaljno informisao članove Savjeta da je u toku izrada Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Evropskom komisijom, Savjetom Evrope i UNDP-om", piše u saopštenju.

Kako je rečeno, sjednici su prisustvovali članovi Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije: Dritan Abazović, predsjednik Vlade, predsjednik Savjeta, Zoran Miljanić, ministar bez portfelja, zamjenik predsjednika Savjeta, Vladimir Joković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, član Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Ana Novaković Đurović, ministarka ekologije, urbanizma i prostornog planiranja, Miomir Vojinović, ministar prosvete, Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja, Jelena Perović, direktorica Agencije za sprečavanje korupcije, Boris Milić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, Koča Đurišić, direktor Uprave za katastar i državnu imovinu,Nikola Terzić, direktor Uprave policije, Ana Vujošević, direktorica Uprave za inspekcijske poslove, Maja Jovanović, Vrhovno državno tužilaštvo, Vladimir Novović, glavni specijalni tužilac, Vesna Vučković, v.d. predsjednica Vrhovnog suda,Vladimir Otašević, predstavnik NVO, član; Mišela Manojlović, generalna sekretarka Zajednica opština.

Takođe, sjednici su prisustvovali i građaski aktivista Vuk Vujisić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić ekološki aktivista Aleksandar Dragićević i novinar Tufik Softić.

Bonus video: