Mojkovac: Slali loše projekte, poništen konkurs

Ponoviće se javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu

4387 pregleda 101 reakcija 4 komentar(a)
Detalj iz Mojkovca (ilustracija), Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Mojkovca (ilustracija), Foto: Dragana Šćepanović

Opština Mojkovac, nakon prvog javnog poziva, nije dodijelila bespovratna sredstva namijenjena za podršku ženskom preduzetništvu. Prema obrazloženju komisije, nijedna od prijava nije zadovoljila kriterijume prvog javnog poziva.

Na javni poziv sa projektima javilo se osam žena, a kako je komisija konstatovala, dvije nijesu imale prebivalište u Mojkovcu, što je jedan od eliminatornih razloga. Preostalih šest prijava, piše u obrazloženju, predlozima projekata nijesu zadovoljile osnovne pozitivne kriterijume, propisane odlukom, koja reguliše oblast podrške ženskom preduzetništvu.

Opština Mojkovac je i ove godine, kao i ranijih, za tu namjenu opredijelila 10.000 eura. Kako su saopštili iz lokalne uprave, javni poziv će biti ponovljen.

I u susjednom Kolašinu opredijeljeno je ista suma. Javni konkurs je nedavno raspisan i trajaće do 22. septembra. Podršku će dobiti projekti kojima se podstiče ekonomski razvoj opštine, poljoprivrede i ruralnog područja, turizma, lova i ribolova, te doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti opštine, podizanju nivoa urbane kulture i očuvanja kulturne baštine…

Bonus video: