Ministarstvo: Inspekcija predložila smjenu direktorice škole "Maršal Tito"

Predlog Uprave za inspekcijske poslove proslijeđen školskom odboru

12403 pregleda 3 komentar(a)
Sjedište Ministarstva prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Sjedište Ministarstva prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete

Uprava za inspekcijske poslove predložila je razrješenje Medine Čobe, direktorice Osnovne škole "Maršal Tito" u Ulcinju, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Kazali su da je taj resor, "odmah i bez odlaganja", a u skladu sa svojim nadležnostima, postupio po inicijativama koje su im dostavljene u prethodnom periodu, a koje su se odnosile na sumnje u nezakonit rad direktorice te škole.

Tako je, kako su naveli, 5. septembra Upravi za inspekcijske poslove upućen zahtjev za inspekcijski nadzor u školi "Maršal Tito".

Kazali su da je predlog inspekcije, koji je dostavljen ministarstvu, proslijeđen školskom odboru, podsjećajući da je, shodno izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju od 1. maja, izbor i razrješenje direktora ustanova u nadležnosti školskog, odnosno upravnog odbora.

"Vijesti" su jutros objavile da je Čoba uhapšena sinoć, po nalogu ulcinjskog tužilaštva, zbog sumnje da je počinila krivično djelo prevara.

Istražitelji sumnjaju da je Čoba krivično djelo za koje je terete počinila dok je bila direktorica turističke agencija "Dina Travel", prije nego je izabrana za direktoricu škole.

Bonus video: