Kolašin: Došlo na red sređivanje i drugih ulica

Saobraćaj na dijelu kolašinske zaobilaznice biće zabranjen do 25. septembra

4609 pregleda 4 komentar(a)
Radovi u Ulici Boška Rašovića, Foto: Dragana Šćepanović
Radovi u Ulici Boška Rašovića, Foto: Dragana Šćepanović

Na dijelu kolašinske zaobilaznice, od skretanja za naselje Gornji Pažanj, desnom trakom, u dužini od 85 metara, biće zabranjen saobraćaj sve do 25. septembra, saopštili su Sekretarijat za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj.

Zatvaranje tog dijela ulice, kako je obrazloženo, uslovljeno je izvođenjem radova na atmosferskoj kanalizaciji.

Izvođaču radova su iz Sekretarijata sugerisali da je dužan da obezbijedi nesmetan prolaz i bezbjednost pješaka u obimu i načinu kako to radovi dozvoljavaju. Takođe, i da postavi svu potrebnu saobraćajnu signalizaciju za obezbjeđenje gradilišta i preusmjeravanje saobraćaja.

Kako je ranije saopšteno, sanacijom atmosferske kanalizacije na dijelu kolašinske zaobilaznice od raskrsnice sa Ulicom Omladinska do skretanja prema naselju Gornji Pažanj, biće riješen dugogodišnji problem neefikasnog odvođenja atmosferskih voda u tom dijelu grada.

Zaobilaznica je prometna saobraćajnica, naročito nakon otvaranja auto-puta, pa je rješavanje tog problema, kako kažu u lokalnoj upravi, među bitnim ciljevima kada je riječ o unapređenju kolašinske infrastrukture.

Vrijednost projekta je, kako je ranije saopšteno, 82.198, a u budžetu je planirano 90.000 eura za sanaciju atmosferske kanalizacije na dijelu zaobilaznice.

Projektom je, piše u dokumentaciji, obuhvaćena dionica ukupne dužine oko 340 metara u zahvatu DUP-a “Centar”. Na tom prostoru predviđena je izmjena postojećeg sistema atmosferske kanalizacije, koji se do sada pokazao kao vrlo neefikasan.

Zbog nefunkcionalnosti sistema dio saobraćajnice je često bio pokriven vodom, a plavljena su i dvorišta mahom kuća sa jedne strane te ulice. Pored radova na propustima, projektom je predviđena i odvodnja vode sa same saobraćajnice.

Saobraćaja do 25. septembra neće biti ni u ulicom koja se nalazi Junaka Mojkovačke bitke i Mojkovačke IV, pored autobuske stanice u dužini od 50 metara. U tom dijelu grada, kako objašnjavaju iz Sekretarijata, izvode se radovi na sanaciji vodovodnih šahtova.

Najavljuju da će se privremeno rješenje saobraćaja obilježiti odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

Već skoro tri i po mjeseca nema saobraćaja ni u Ulici Boška Rašovića, u kojoj se izvode radovi na hidrotehničkoj infrastrukturi.

Bonus video: