MP razriješilo oba svoja predstavnika u OŠ "Maršal Tito" nakon što su glasali protiv smjene uhapšene direktorice

"Naime, nijesu ispoštovali predlog da se zbog više utvrđenih nezakonitih postupanja u pogledu formiranja odjeljenja i povećanja broja izvršilaca koje je utvrdila Prosvjetna inspekcija, direktorica Čoba razriješi dužnosti"

11497 pregleda 7 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Zgrada u kojoj se nalazi Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete (MP) saopštilo je da razriješilo oba svoja predstavnika u Školskom odboru JU OŠ “Maršal Tito” Ulcinj nakon što je odlučeno da se glasa protiv predloga Uprave za inspekcijske poslove za razrješenje uhapšene direktorice Medine Čobe.

"Nakon obavještenja Udruženja “Roditelji Ulcinja” da je na sinoć održanoj sjednici Školskog odbora JU OŠ “Maršal Tito” Ulcinj, odlučeno da se glasa protiv predloga Uprave za inspekcijske poslove za razrješenje direktorice Medine Čobe, Ministarstvo prosvjete je danas razriješilo oba svoja predstavnika u Školskom odboru ove ustanove", navodi se u saopštenu MP.

Oni su istakli da članovi Školskog odbora koji su predstavnici Ministarstva prosvjete, nisu u skladu sa zakonom zastupali interese i stavove organa koji ih je izabrao.

"Naime, nijesu ispoštovali predlog da se zbog više utvrđenih nezakonitih postupanja u pogledu formiranja odjeljenja i povećanja broja izvršilaca koje je utvrdila Prosvjetna inspekcija, direktorica Čoba razriješi dužnosti", dodaje se.

Iz MP su podsjetili da su oni, odmah i bez odlaganja, u skladu sa svojim nadležnostima, postupili po inicijativama koje su im dostavljene u prethodnom periodu, a koje su se odnosile na sumnje u nezakonit rad direktorice JU OŠ „Maršal Tito” Ulcinj, Medine Čobe.

"Takođe, još 5. septembra Upravi za inspekcijske poslove upućen zahtjev za inspekcijski nadzor u JU OŠ „Maršal Tito", Ulcinj. Uprava za inspekcijske poslove je Ministarstvu prosvjete dostavila predlog za razrješenje direktorice Čoba koji je proslijeđen Školskom odboru na nadležno postupanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: