Šaranović: Vodovod već demantovao da je zdravlje građana Podgorice bilo ugroženo, Klikovac da ne uznemirava javnost

"Jasna je namjera, a izvedba nevješta, da se radi o blijedom pokušaju odvlačenja javnosti od otkrivanja svih nezakonitosti, u koje ni sami nismo mogli povjerovati", rekao je Šaranović

11028 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Danilo Šaranović, Foto: Boris Pejović
Danilo Šaranović, Foto: Boris Pejović

Zamjenik gradonačelnice Glavnog grada Danilo Šaranović kazao je, na tvrdnje šefa odborničkog kluba DPS-a Podgorica, Andrije Klikovca da je 29. avgusta došlo do ozbiljnog incidenta u Vodovodu, da je Gradsko preduzeće Vodovod već demantovalo pomenute navode i upoznalo javnost sa svim tehničkim detaljima, navodi se u saopštenju.

"Kada već nije u mogućnosti da demantuje niti jednu tvrdnju o kataklizmi koju su ostavili u podgoričkom Vodovodu, molim gospodina Klikovca, odbornika DPS-a, da ne uznemirava javnost, jer je vrlo opasno na ovaj način dovoditi građane u zabludu", rekao je Šaranović.

Klikovac je ranije izjavio da "tada nije došlo do hlorisanja vode i da su bili ugroženi građani Danilovgrada, Veljeg Brda i dobrog dijela Podgorice".

"Pošteno je, ako je im je uopšte jasno značenje te riječi, da kad već ne žele da preuzmu očiglednu odgovornost za decenijsko pustošenje resursa Glavnog grada, prestanu da se igraju sa građanima", dodao je Šaranović.

I na kraju, kako je naveo Šaranović, jasna je namjera, a izvedba nevješta, da se radi "o blijedom pokušaju odvlačenja javnosti od otkrivanja svih nezakonitosti, u koje ni sami nismo mogli povjerovati".

"Očigledan je i strah zbog toga šta sve može i šta hoće isplivati. A vama građani Podgorice, obećavam da ništa neće ostati sakriveno, jer imate pravo da znate kako je DPS raspolagao vašom imovinom. Praksa “Jedan stan - drugi stan - otpremnina” biće trajno istjerana iz Glavnog grada", dodao je Šaranović.

Bonus video: