Dogodine prvi ljetnji karneval u Tivtu

Pokrovitelji manifestacije “Maškarana noć” su Opština, Turistička organizacija i Centar za kulturu Tivat
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2017. 12:14h

U susret karnevalskoj manifestaciji “Maškarana noć” koja je na programu večeras u Tivtu, gradonačelnica Snežana Matijević je u svom kabinetu upriličila prijem za organizatore manifestacije i njihove goste iz Federacije evropskih karnevalskih (FECC).

Sa svim detaljima nove manifestacije koja ima ambiciju da dogodine preraste i u pravi međunarodni ljetnji karneval u Tivtu, gradobačelnicu je upoznao predsjednik NVU “Maškarada” iz Tivta Lazar Božović, predstavljajući joj uvažene goste, predstavnika Internacionalnog borda FECC, Aleksandra Cicimova i predsjednika FECC Montenegro, Branka Đuricu.

Pokrovitelji manifestacije “Maškarana noć” su Opština, Turistička organizacija i Centar za kulturu Tivat.

“Tivat je spreman da organizuje izuzetan karneval. NVU na čijem sam čelu, zajedno sa svim saradnicima ima veliku želju da pokaže kako u Tivtu karnevalski duh postoji i živi", rekao je Božović, najavljujući tako veliku karnevalsku svečanost za narednu godinu, uz niz specifičnosti koje će je obilježiti.

Predsjednica Opštine pozdravila je sve prisutne i posebno zahvalila predstavniku Internacionalnog borda FECC-a Aleksandru Cicimovu na časti koju je ukazao Tivtu svojim dolaskom. Ona je podržala ideju organizovanja ljetnjeg karnevala.

“Ovom prilikom prenosim pozdrave iz FECC i moram reći, već naredne godine očekujemo da Tivat aplicira za članstvo. FECC je ovdje da podrži dobru ideju NVU “Maškarada”, a podržaćemo i karneval koji je planiran za narednu godinu", kazao je Cicimov.

On je podsjetio da je za uspjeh karnevala jedna od ključnih stvari podrška koja dolazi od lokalne uprave i institucija kulture i turizma. Sastanku u Kabinetu gradonačelnice prisustvovali su i sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević, direktorka Turističke organizacije Gabrijela Glavočić, direktor Centra za kulturu Neven Staničić, a ispred NVU “Maškarada” Goran Božović.

“Oni su svi podržali su manifestaciju “Maškarana noć” i izrazili nadu da će ovaj događaj biti izvanredna najava velikog karnevala, koji bi po riječima prisutnih, morao imati svoje specifičnosti kako bi izgradio svoju prepoznatljivost, pri tom razvijajući saradnju sa susjednim gradovima i karnevalskim grupama.”- saopšteno je iz Opštine Tivat. Predstavnik Internacionalnog borda FECC-a ovom je prilikom uručio posebnu medalju ove organizacije za 2017 godinu predsjedniku FECC-a Crna Gora Branku Đurici.

Galerija

Bonus video: