Bečić čestitao Dan opštine Nikšić: Herojski duh Nikšićana podsjeća na njihov otpor protiv fašizma

"Neka ovaj dan bude podsticaj za nove uspjehe i trajni podsjetnik na antifašističke vrijednosti koje nas ujedinjuju", dodao je Bečić

2255 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, kazao je, u čestitki povodom, Dana opštine Nikšić, da je 18. septembra 1944. godine svjetlost slobode rasplamsala neugasivu vatru pod Trebjesom, odajući počast herojskom duhu Nikšićana u njihovom otporu protiv fašizma i veličajući žrtvu svih onih koji su hrabro stali u odbranu svoje domovine.

"Ovaj dan, koji označava oslobađanje Nikšića od okupatora, ne predstavlja samo značajan datum u istorijskom kalendaru", rekao je Bečić u čestitki.

Ovaj datum je i, dodao je on, simbol otpora, ponosa i preporoda.

"U ime Demokratske Crne Gore, i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Nikšić, gospodinu Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine, gospodinu Nemanji Vukoviću, kao i svim građankama i građanima Nikšića povodom 18. septembra - Dana opštine", naveo je Bečić.

U današnjem vremenu, kazao je on, ispunjenom izazovima i neizvjesnostima, naša sveta obaveza jeste čuvanje ideala slobode, koji nam je predočen kroz žrtve naših predaka.

"Sačuvajmo ovaj ideal kao najsvjetiji amanet, kao most između prošlosti koju čuvamo u sjećanju i budućnosti koju gradimo", rekao je predsjednik Demokrata.

On je dodao da je danas Nikšić mnogo više od opštine, to je centar univerzitetskog života, kulturnog nasljeđa i sportskog duha.

"Kao takav, grad postaje rasadnik znanja i inovacija, izvor novih ideja i projekata koji obećavaju svjetliju budućnost za sve nas", saopštio je Bečić.

U tom poduhvatu, naveo je on, opštinske institucije su ključni partneri građanima, donoseći brojne projekte koji imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života, kroz generisanje novih prihoda i jačanje socijalne kohezije.

"Neka ovaj dan bude podsticaj za nove uspjehe i trajni podsjetnik na antifašističke vrijednosti koje nas ujedinjuju", dodao je Bečić.

Bonus video: