Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad potpisali Memorandum o saradnji

„Ministarstvo će nastaviti da razvija i unaprjeđuje usluge socijalne i dječje zaštite, a jedan od glavnih zadataka u narednom periodu biće pronalaženje adekvatne parcele i objekta Centra za socijani rad u Podgorici“

4581 pregleda 2 komentar(a)
Injac i Adrović, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Injac i Adrović, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarstvo rada i socijalnog staranja potpisalo je danas Memorandum o saradnji sa Glavnim gradom, saopšteno je iz te institucije.

Kako se navodi u saopštenju, Memorandum su potpisali ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović i Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

"Potpisnici su saglasni da je svrha zaključivanja ovog Memoranduma saradnja u cilju realizacije projekata, koji su u vezi sa objektima Kolektivnog centra „Vrela Ribnička“, u vlasništvu Glavnog grada, od kojih su tri predviđena za rekonstrukciju u narednom periodu uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i donatorskih organizacija (Help i dr.), u svrhu obezbjeđenja adekvatnih uslova za rad i kancelarije Crvenog krsta, prostora za razvoj usluga socijalne i dječje zaštite, prostora za stanovanje pet porodica u stanju socijalne potrebe, koje su smještene u objektima Glavnog grada Podgorica, prostora za prihvatilište-sklonište za djecu bez pratnje roditelja iz Ukrajine na osnovu privremene zaštite, te prostora za smještaj deset raseljenih i interno raseljenih porodica koje i dalje stanuju u objektima", navodi se u saopštenju.

Adrović je naglasio da potpisivanje Memoranduma podrazumijeva jačanje saradnje i komunikacije između Ministarstva i Glavnog grada, što je od izuzetnog značaja za realizaciju ovog i mnogih drugih projekata koji se tiču rješavanja potreba pojedinaca i porodica u stanju socijalne potrebe na teritoriji Opštine Podgorica.

„Ministarstvo će nastaviti da razvija i unaprjeđuje usluge socijalne i dječje zaštite, a jedan od glavnih zadataka u narednom periodu biće pronalaženje adekvatne parcele i objekta Centra za socijani rad u Podgorici“, dodao je on.

Injac je kazala da će zajednički rad na unapređenju socijanih politika, uz mapiranje potreba naše zajednice pomoći stvaranju boljeg ambijenta, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

„Potpisivanjem Memoranduma o saradnji formalizovali smo dobre namjere da u što kraćem roku realizujemo neke od planiranih aktivnosti. Kao lokalna samouprava daćemo pun doprinos unapređenju kvaliteta života svih građana Podgorice i truditi se da socijalni servisi budu dostupniji, efikasniji i kvalitetniji“, navela je ona.

Bonus video: