Udruženje pravnika: Nova Vlada da u što kraćem roku predloži zakon o Vladi

Povodom Nacrta zakona o Vladi, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović, imao je danas sastanak, putem video konferencije, sa ekspertima Venecijanske komisije Vorenom Njumanom iz Kanade, Fransoom Senersoom iz Francuske i Vladimirom Vardanjanom iz Jermenije

5553 pregleda 8 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti

Neohodno je da nova 44. Vlada u što kraćem roku predloži zakon o Vladi, te da se on nađe u Ekspozeu mandatara kao jedan od prioriteta i bude uvršten u Programu rada Vlade za 2024. godinu, saopšteno je iz Udruženja pravnika Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je povodom Nacrta zakona o Vladi, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović, imao danas sastanak, putem video konferencije, sa ekspertima Venecijanske komisije Vorenom Njumanom iz Kanade, Fransoom Senersoom iz Francuske i Vladimirom Vardanjanom iz Jermenije.

Navodi se i da su na poziv ministra javne uprave Maraša Dukaja, ovom prilikom od strane Udruženja pravnika Crne Gore saopštena viđenja vezana za sadržaj i neophodnost usvajanja zakonskog teksta kojim bi se uredio rad i funkcionisanje izvršne vlasti.

"Radulović je iskazao zadovoljstvo što je Udruženje pravnika Crne Gore imalo priliku participirati u izradi Nacrta zakona, kao i zbog činjenice da je Radna grupa uvažila predloge i sugestije date od strane Udruženja, podsjećajući da je Crna Gora ovaj zakon imala još 1902. godine. Stoga je Udruženje pravnika Crne Gore posebno apostrofiralo neohodnost da nova 44. Vlada u što kraćem roku predloži ovaj zakon, te da se on nađe u Ekspozeu mandatara kao jedan od prioriteta i bude uvršten u Programu rada Vlade za 2024. godinu", piše u saopštenju Udruženja pravnika Crne Gore.

Navodi se i da je na predlog Dukaja, Udruženje pravnika Crne Gore prihvatilo inicijativu da se, nakon izbora nove vlade, zajednički organizuju okrugli sto sa ciljem daljeg razmatranja teksta zakona, na kojem bi se pozvali predstavnici akademske zajednice, civilnog društva i drugih zainteresovanih subjekata.

Bonus video: