Tivatski maturanti pretukli hotelskog portira?

Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloljetni, pravili su buku i nered ispred hotela “Boston” u Montekatiniju, a nakon što ih je portir opomenuo, fizički se obračunali sa njim, piše “La nacione”

35280 pregleda 130 reakcija 32 komentar(a)
Incident se dogodio 17. septembra, nešto poslije ponoći: Srednja mješovita škola “Mladost”, Foto: Privatna arhiva
Incident se dogodio 17. septembra, nešto poslije ponoći: Srednja mješovita škola “Mladost”, Foto: Privatna arhiva

Tivatski maturanti učestvovali su u incidentu u kome je povrijeđen italijanski državljanin, potvrđeno je “Vijestima” iz više nezvaničnih izvora.

Incident se dogodio 17. septembra, nešto poslije ponoći, u poznatoj italijanskoj banji Montekatini, u pokrajini Toskana.

Prema pisanju italijanskih medija, grupa crnogorskih učenika pretukla je pedesetčetvorogodišnjeg portira hotela “Boston” i navodno mu nanijela teže tjelesne povrede, jer ih je prethodno upozorio da budu tiši.

Direktorka tivatske Srednje mješovite škole “Mladost” Marija Čučković Vujnović juče nije odgovarala na pozive “Vijesti”.

Na pitanja nijesu odgovorili ni iz policije Montekatinija.

Redakciji je iz Ministarstva vanjskih poslova, kojim koordinira premijer Dritan Abazović, nezvanično rečeno da crnogorskoj ambasadi u Italiji nije prijavljen incident, kao ni da učenici i njihovi nastavnici u ovom slučaju nijesu tražili pomoć diplomata.

Iz Ministarstva prosvjete nijesu odgovorili “Vijestima” da li su upoznati sa incidentom i šta će eventualno preduzeti.

Taj inicident, međutim, našao se juče na naslovnicama mnogih italijanskih portala.

Napad na portira, piše “La nacione”, dogodio se 17. septembra, nešto poslije ponoći. Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloljetni, pravili su buku i nered ispred hotela “Boston” - krikovi, povici i glasan smijeh uznemiravali su goste.

Crnogorski đaci su, pišu italijanski mediji, bili smješteni blizu hotela “Boston”, ispred kojeg se dogodio incident.

Prema navodima očevidaca, oni su se zabavljali vozeći se kolicima iz supermarketa, kada im je portir skrenuo pažnju i tražio da to više ne rade.

Tada su se trojica momaka, piše italijanski medij, odvojila od grupe i počela da ga zasipaju udarcima.

Neki dječaci iz grupe, navodi italijanski “La nacione”, pobjegli su kada su vidjeli šta njihovi drugovi rade. Pobjegli su, tvrdi taj medij, prije dolaska policije.

Tamošnja policija je, ipak, uspjela da identifikuje najmanje trojicu odgovornih za prebijanje portira, a zasada se, navode, ne može isključiti da ih može biti više.

Grupa je u međuvremenu napustila hotel, ali su službenici policijske stanice Montekatini, u koordinaciji sa regionalnom policijskom stanicom, uspjeli da zaustave autobus tivatskih maturanata.

“La nacione” piše i da će “crnogorskim državljanima, nakon što portir podnese prijavu, biti dodijeljen javni branilac”.

U školi su juče tvrdili drugačije.

Napad na portira, piše “La nacione”, dogodio se 17. septembra, nešto poslije ponoći. Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloljetni, pravili su buku i nered ispred hotela “Boston” - krikovi, povici i glasan smijeh uznemiravali su goste

Nezvanični izvori iz tivatske ustanove kažu da se radilo o kraćoj raspravi između portira i jednog maturanta, koji ga je navodno “nesrećnim slučajem udario”.

Navode i da baš taj maturant nije identifikovan i prijavljen, već da su izjave uzimane od đaka koji si svjedočili događaju.

Maturanti su juče doputovali u Tivat, ali izvori iz škole nijesu htjeli da saopšte da li su među njima i vinovnici incidenta. Tvrde da su o svemu obaviješteni njihovi roditelji.

Bonus video: