"Zdravstveni sistem u najkraćem roku zbrinuo sve povrijeđene u nesreći na Obzovici"

"Konstatovano je da je zdravstveni sistem efikasno, brzo i sinhronizovano djelovao i u najkraćem roku zbrinuo sve povrijeđene i pružio im neohodnu zdravstvenu zaštitu"

15999 pregleda 9 komentar(a)
Šćekić i Radulović, Foto: Ministarstvo zdravlja
Šćekić i Radulović, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukom Nikovićem, obišao je Klinički centar Crne Gore, gdje ih je direktorica Ljiljana Radulović informisala o trenutnom stanju povrijeđenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se oko podne dogodila u mjestu Obzovica, na magistralnom putu Cetinje-Budva, a koji su hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"Radulović je upoznala ministra da je sedam pacijenata iz cetinjske bolnice upućeno u KCCG i da se sprovode neophodne dijagnostičke i druge procedure, kao i da je iz cetinjske bolnice najavljen transport još tri povrijeđena putnika", navodi se u saopštenju.

"Konstatovano je da je zdravstveni sistem efikasno, brzo i sinhronizovano djelovao i u najkraćem roku zbrinuo sve povrijeđene i pružio im neohodnu zdravstvenu zaštitu", piše u saopštenju.

"Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja, Opšte bolnice Cetinje i pripadnika Uprave policije, uz podršku kolega iz Podgorice i Budve, u najkraćem roku su bile na mjestu nesreće i pružile pomoć unesrećenima", dodaje se.

U saopštenju se ističe da je Šćekić u stalnoj komunikaciji i sa direktorom OB Cetinje, Ivanom Ivanovićem, gdje je takođe zadržano na liječenju 17 povrijeđenih iz udesa i svi su van životne opasnosti.

"Izražavajući žaljenje zbog teške nesreće i izgubljenih života, ministar Šćekić je porodicama nastradalih uputio izraze najiskrenijeg saučešća, a povrijeđenima brz i uspješan oporavak", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: