Oko 50 ljekara koji nemaju crnogorsko državljanstvo dobilo dozvole za stalni boravak i rad

“Dobijanje dozvola za oko 50 ljekara je značajan moment za zdravstveni sistem Crne Gore. Na osnovu ovoga se vidi da ipak ima medicinskih profesionalaca koji su izabrali Crnu Goru i naš zdravstveni sitem kao sigurno mjesto za rad i život”

15819 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (Direktorat za upravne poslove, državljanstvo i strance), odobrilo je predlog Ministarstva zdravlja odnosno ministra Dragoslava Šćekića za izdavanje dozvola za stalni boravak za oko 50 ljekara koji nemaju crnogorsko državljanstvo, a rad obavljaju po osnovu dozvole za privremeni boravak i rad stranaca.

To se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Oni su istakli da je ovo prvi put da Ministarstvo zdravlja podnese predlog za regulisanje statusa stalnog boravka za ovoliki broj ljekara koji su deficitaran kadar kako u okruženju tako i kod nas.

“Dobijanje dozvola za oko 50 ljekara je značajan moment za zdravstveni sistem Crne Gore. Na osnovu ovoga se vidi da ipak ima medicinskih profesionalaca koji su izabrali Crnu Goru i naš zdravstveni sitem kao sigurno mjesto za rad i život”, kazao je Šćekić.

"Podnošenjem predloga za regulisanje statusa stalnog boravka Ministarstvo zdravlja omogućava sigurnost i dostupnost za pružanje usluga kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite za svoje građane i druga lica koja se nalaze na teritoriji Crne Gore, a kojima su usluge zdravstvene zaštite potrebne", piše u saopštenju.

"Ministarstvo zdravlja u posljednjih godinu dana obezbjeđuje kvalitetne uslove rada našim zdravstvenim radnicima, pruža sigurnost u obavljanju ove najhumanije djelatnosti, a na taj način stvara i sigurnost kod građana da će im se na najefikasniji i najadekvatniji način pružiti zdravstvena zaštita", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: