Dukaj: Podrška u uspostavljanju uprave okrenute ka građanima

"U ostvarivanju cilja Opštini Mojkovac će uvijek biti otvorena vrata Ministarstva i mogu računati na našu pomoć i podršku“, poručio je Dukaj.

2083 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Dukaja i Delića, Foto: Ministarstvo javne uprave
Sa sastanka Dukaja i Delića, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave (MJU) u kontinuitetu preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave i rješavanja problema koje opterećuju njihov rad, kazao je resorni minister Maraš Dukaj.

On je danas sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Mojkovcu, gdje se sastao se sa predsjednikom Opštine Veskom Delićem.

Kako je saopšteno iz MJU, Dukaj i Delić su razgovarali o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Mojkovac u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave, decentralizaciji i digitalizaciji javne uprave, aktuelnim projektima, kao i o budućim planovima sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

„U kontinuitetu radimo na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave“, istakao je Dukaj.

Sagovornici su se saglasili da je MJU preduzelo konkretne aktivnosti koje treba da unaprijede sistem lokalne samouprave, a u prvom redu sveobuhvatnu Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave.

„U ostvarivanju ovog cilja Opštini Mojkovac će uvijek biti otvorena vrata Ministarstva i mogu računati na našu pomoć i podršku“, poručio je Dukaj.

Delić se zahvalio na posjeti i upoznao ministra sa aktuelnim razvojnim projektima i budućim planovima, kao i sa izazovima i problemima u funkcionisanju.

Kako je naveo, posjeta ministra i njegovih saradnika je značajna za opštinu Mojkovac zbog razmjene iskustava o zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.

“Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih i cilj svih aktivnosti lokalne uprave i opštinskih službi je da u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesemo stalnom poboljšanju kvaliteta života“, kazao je Delić.

Bonus video: