Đukanović: Marković je obezbijedio trajno mjesto među velikanima crnogorskog kulturnog mozaika

Bivši predsjednik Crne Gore kazao je da je Jagoš Marković "jedinstvenim" rediteljskim rukopisom stvarao autentična djela

6006 pregleda 14 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Kao jedan od najuticajnijih pozorišnih reditelja na Balkanu, Jagoš Marković će ostati upamćen i kao stvaralac kosmopolitskog duha, koji je svojim djelom obezbijedio trajno mjesto među velikanima crnogorskog kulturnog mozaika, kazao je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz njegove kancelarije, Đukanović je uputio je telegram saučešća povodom smrti Markovića njegovoj porodici.

“Postovana porodice Marković, Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o iznenadnoj smrti Vašeg oca Jagoša Markovića, jednog od najistaknutijih crnogorskih pozorišnih reditelja, čija su ostvarenja trajno obogatila kulturnu riznicu i drugih država na ex-jugoslovenskom prostoru, nadilazeći njegove granice. Molim Vas da primite izraze najdubljeg saučešća, i da moja saosjećanja prenesete najbližima", npisao je Đukanović

Dodao je da je "jedinstvenim" rediteljskim rukopisom stvarao autentična djela.

"Djela koja su zasluženo osvajala brojne strukovne, festivalske i državne nagrade, a iznad svega poštovanje publike, glumaca i kolega koji su ga neizmjerno cijenili i voljeli", naveo je bivši crnogorski predsjednik.

Bonus video: