Stevović i Savović razgovarali sa članovima akademske delegacije iz Francuske

Saradnja, između ostalog, uključuje i mogućnost razmjene nastavnika i učenika kao i popularizaciju izučavanja francuskog jezika u školama u Crnoj Gori

2096 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete
Detalj sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete

Državna sekretarka Ministarstva prosvjete Maša Stevović i generalni direktor Direktorata za srednje obrazovanje Slobodan Savović sa saradnicima, razgovarali su danas u Podgorici sa članovima delegacije akademske zajednice regiona Auvergne Rhone Alpes iz Francuske, Brunom Boddaert iz sektora za međunarodnu saradnju i Nathalie Laine, koja je rukovodilac sektora za međunarodnu saradnju, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako se ističe u saopštenju, Crna Gora i Francuska su primjer kako treba sarađivati na obostranu korist u spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja.

"U tom smislu je i održan današnji sastanak predstavnika Ministarstva prosvjete i delegacije Francuske, na kojem se razgovaralo o modalitetima saradnje", navodi se u saopštenju.

Oni su poručili da saradnja, između ostalog, uključuje i mogućnost razmjene nastavnika i učenika kao i popularizaciju izučavanja francuskog jezika u školama u Crnoj Gori.

"Delegacija Francuske obići će srednje škole u Podgorici, Beranama, Budvi , Baru i Cetinju koje imaju programe iz oblasti turizma, ugostiteljstva, medicine, umjetnosti kao i program gimnazije", dodaje se.

Bonus video: