Građani pokušali da uđu na Interno odjeljenje Opšte bolnice u Nikšiću, spriječila ih policija i obezbjeđenje

Veća grupa građana okupila se ispred bolnice kako bi dala podršku roditeljima bebe koja je preksinoć preminula u toj ustanovi. Novo okupljanje zakazano za srijedu veče

90330 pregleda 404 reakcija 130 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Svetlana Mandić
Sa protesta, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.09.2023. 20:04h

Grupa građana koja je protestvovala ispred nikšićke Opšte bolnice nakon sat vremena završila je protest i zakazala novo okupljanje za srijedu, u 18 časova.

Na večerašnjem protestu došlo je i do incidenta kada je grupa okupljenih građana pokušala da uđe na Interno odjeljenje Opšte bolnice u Nikšiću, u čemu su ih spriječili policija i obezbjeđenje.

Veća grupa građana okupila se ispred bolnice kako bi dala podršku roditeljima bebe koja je preksinoć preminula u toj ustanovi.

Građani su tražili da im se obrati direktorica bolnice Dušanka Milatović Perović i objasni šta se dogodilo.

Ona je izašla ali su je građani prekidali uzvicima "ostavke" i "ubice". Ispred Internog odjeljenja razgovarale su direktorici i baka preminule bebe.

Građani su pitali Milatović Perović da li osjeća moralnu obavezu da podnese ostavku kako zbog bebe, tako i zbog prethodnih slučajeva u toj ustanovi.

Grđaani su se okupili kako bi dali podršku roditeljima bebe koja je preksinoć preminula u toj ustanovi.

Majka preminule bebe, Darija Blagojević, kazala je prethodno da traže smjenu Milatović Perović, kao i istinu o smrti njihove bebe.

"Tražim papire moje Iskre i da saznam ko je tog dana bio u smjeni, kako su došli do diplome i šta je delegacija Ministarstva radila ovdje. Ovo nije prvi slučaj, ali nadam se da je moja Iskra poslednja", rekla je Darija Blagojević.

U nedjelju veče je u bolnici u Nikšiću preminula beba stara dva dana, a nadležne institucije ispituju slučaj.

Bonus video: