Opština Mojkovac razmatra mogućnosti za rješavanje problema vodosnabdijevanja u Prošćenju

"Problem je nastao kada se na postojeći vodovod priključilo više potrošača nego što je bilo predviđeno, što je dovelo do smanjenja protoka i nivoa vode", kazali su iz kabineta predsjednika Opštine

4978 pregleda 1 komentar(a)
Prošćenje, zaselak Stričine, Foto: Privatna arhiva
Prošćenje, zaselak Stričine, Foto: Privatna arhiva

Mojkovačka lokalna uprava razmatra mogućnosti za rješavanje problema vodosnabdijevanja u selu Prošćenje, kazali su “Vijestima” u kabinetu predsjednika Opštine Veska Delića.

Zbog nedostatka vode u većem dijelu godine, mještani tog sela najavili su protest kojim će, kako su saopštili, upozoriti nadležne na uslove u kojima žive i zahtijevati hitne i opsežne radove na vodovodnoj infrastrukturi.

Iz Delićevog kabineta podsjećaju da problem vodosnabdijevanja u selu Prošćenje traje već duže vrijeme. Kažu da je jedno od rješenja dovođenje vode u postojeći vodovod u Gojakovićima.

“Problem je nastao kada se na postojeći vodovod priključilo više potrošača nego što je bilo predviđeno, što je dovelo do smanjenja protoka i nivoa vode. Predstavnici lokalne uprave na čelu sa predsjednikom Delićem razgovarali su sa mještanima u cilju iznalaženja trajnog rješenja. Jedno od rješenja je dovođenje vode u postojeći vodovod sa vodoizvorišta Gojakovići. U međuvremenu, angažovani su eksperti iz oblasti vodosnabdijevanja, kako bi izvršili procjenu i opravdanost takvog rješenja”, najavljuju iz kabineta predsjednika Opštine.

Jedno od rješenja je dovod vode u vodovod sa vodoizvorišta Gojakovići

Mještani Prošćenja su nedavno “Vijestima” kazali i da, zbog nedostatka javnog prevoza imaju teškoće i u prevozu đaka iz tog sela do škola u Mojkovcu. U Opštini podsjećaju da se iz lokalnog budžeta izdvajaju sredstva za plaćanje prevoza učenicima iz seoskog područja. Tvrde i da su pokrenuli inicijativu sklapanja ugovora s autoprevoznikom, pa će problem prevoza djece iz Prošćenja biti riješen u nekoliko narednih dana.

Bonus video: