Milatović: Obilje prirodnih i kulturnih bogatstava Rožaja pružaju ogromne mogućnosti za razvoj i prosperitet

“Rožaje je često bio jedan od gradova iz kojih se odlazilo, ali u koje se uvijek vraćalo", rekao je on

3349 pregleda 1 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je, u čestitki povodom dana opštine Rožaje, da obilje prirodnih i kulturnih bogatstava tog kraja, ovjenčanog Hajlom i okupanog Ibrom, pruža ogromne mogućnosti za razvoj i prosperitet.

"Predsjedniku opštine Rožaje Rahmanu Husoviću, predsjedniku skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima ovim putem upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine Rožaje", naveo je Milatović.

On je dodao da danas dok obilježavamo Dan opštine, prisjećamo se hrabrih rožajskih proletera koji su dali svoje živote za oslobođenje Rožaja i da neustrašiva borba mještana tog kraja protiv fašizma i okupacije ostaje vječna inspiracija za stanovnike te opštine i podsjetnik na važnost očuvanja mira, raznolikosti i solidarnosti.

Napominje da je kroz vijekove, Rožaje bilo raskršće civilizacija, kultura, vjera i naroda.

“Uprkos svim izazovima, Rožajci su sačuvali univerzalne vrijednosti i gostoprimstvo koje ih karakteriše”, stoji u čestitki.

Infrastrukturno povezivanje sa ostalim opštinama naše zemlje, ali i susjedima i fokus na ravnomjerniji regionalni razvoj su, prema njegovim riječima, od suštinskog značaja i predstavljaju katalizator ekonomskog rasta Rožaja u narednom periodu.

“Rožaje je često bio jedan od gradova iz kojih se odlazilo, ali u koje se uvijek vraćalo. Potencijali ovog grada su neosporni, a zajednička borba za ekonomski razvoj i unapređenje uslova života i rada svih građana moraju biti prioritet svakog pojedinca. Zajedno sa našom dijasporom i iseljenicima možemo postići mnogo više, kako za stanovnike Rožaja, tako i sjevera Crne Gore”, kazao je Milatović.

On je dodao da se nada da će upravljačke strukture na državnom i lokalnom nivou prepoznati perspektivu ove opštine i svojim radom i zalaganjem doprinijeti da Rožaje postane i ostane mjesto gdje će mladi živjeti, raditi i razvijati znanja.

Bonus video: