Dukaj: Rožaje predstavlja primjer kako se njeguje multikulturalnost i multietničnost

"Građani Rožaja su predani očuvanju životne sredine i biodiverziteta, dajući sada ovoj opštini raznovrsnu i autentičnu turističku i investicionu šansu za realizaciju projekata od značaja za unapređenje", kazao je Dukaj

2991 pregleda 0 komentar(a)
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, u čestitki povodom 30. septembra, Dana opštine Rožaje, kazao je da ta opština tradicionalno predstavlja primjer kako se čuva i njeguje multikulturalnost, multietničnost.

On je čestitao predsjedniku Opštine Rožaje, Rahmanu Husoviću i predsjedniku Skupštine opštine Rožaje, Almiru Avdiću, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave (MJU).

"Harmonija različitosti i zajedništvo, jesu put za prosperitet zajednice. Vjekovima, dobri odnosi među narodima u očuvanju tradicije i karakterističnih obilježja tih krajeva opstaju i čine ovu opštinu bogatom velikim civilizacijskim vrijednostima, koje su na žalost, u svakoj krizi na ispitu", naveo je u čestitki Dukaj.

Građani Rožaja, su, kazao je on, predani očuvanju životne sredine i biodiverziteta, dajući sada ovoj opštini raznovrsnu i autentičnu turističku i investicionu šansu za realizaciju projekata od značaja za unapređenje.

"Opština Rožaje je postigla značajan uspjeh u reformi javne uprave, unapređenju administracije, kao i podršci projektima i inicijativama građana, odgovarajući na pravi način na njihove potrebe. Posebno me raduje činjenica da sam prije nekoliko dana prisustvovao otvaranju renovirane osnovne škole u Dacićima, koja je osavremenila i unaprijedila uslove za učenje i obrazovanje učenika ove škole, što i predstavlja ostvarenje jednog velikog cilja, kojem sam, još od 2015.godine kao pomoćnik ministra prosvjete, bio maksimalno posvećen", dodao je Dukaj.

Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Rožaje, rekao je Dukaj, u unapređenju pružanja elektronskih usluga, kao i u uspostavljanju saradnje u oblasti digitalne transformacije i e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne javne uprave.

"Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Opštine Rožaje, još jednom čestitam 30. septembar", kazao je ministar Dukaj.

Bonus video: